Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szuper gyors túrós pogi Csillától

Szuper gyors túrós pogi Csillától
Szuper gyors túrós pogi Csillától
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyobb kerti partit rendeztünk. Arra az alkalomra sütöttem meg, de egyből dupla adagot.:) Tényleg nagyon gyorsan elkészül.

hozzávalók / 6 adag

  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg margarin
  • 50 dkg túró
  • 1 ek só
  • 1 db tojás 1 db a lekenéshez 
  • szezámmag a tetejére
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a margarint, a túrót, a tojást és a sót összedolgozzuk.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  3. A tetejüket lekenjük felvert tojással, szezámmaggal megszórjuk, és 180 fokon sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 153
össznézettség: 301 385
elküldve: 59
receptkönyvben: 645
elkészítve: 45/54
Facebookon megjelent: 1

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1094 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

gyors pogácsa, túrós pogácsa, szezámmagos pogi

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

raczmargit2
raczmargit2 Thu, 2019-02-21 23:36

Még annyit, hogy a margarin is azért nem jó csak a kelt, vagy Blundel tésztába, mert az is csupa víz. Megjegyzem, akinek nem túl jó az emésztése (az epére gondolok), az vagy fokhagymával együtt egyn meg minde n pogácsát, ha nem itallal szokott pogácsát enni, vagy mindenképpen tegyen a túróba élesztőt, vagy sütőport., vagy sütőport.
Hozzávalók:
50kg liszt (átszitálva) + 1 csomag sütőporral elkeverve
25 kg zsírral elmorzsolva
50 dkg túró, (áttört, házi, zsíros) 2-3 evőkanál tejföllel összegyúrjuk. 3 órán, vagy egy éjszakán át hűtőben pihentetjük
Kiszaggatjuk, tojással megkenjük, reszelt sajtot, köménymagot, vagy szezámmagot is szórhatunk rá. Sütés: előmelegített sütőben 180C-on világosra sütjük, de ne legyen nyers! De az élesztős talán még könnyebben emészthető, hisz a túró nagyon "nehéz".
Túrós minipogácsák élesztővel: Sokáig puha marad. https://www.nosalty.hu/recept/turos-minipogacsak

mkata
M.Kata / mkata Fri, 2019-10-11 15:01

Hűha, ez aztán a nagyüzem! 50 kg liszt, 25 kg zsír! Szép nagy a család, biztos :)

raczmargit2
raczmargit2 Thu, 2019-02-21 23:20

Vajjal, de csak 82%-os jó, mert ezek a "nagy takarításkor valamelyik bolygóról kihajított, lesöpört Földön túli" elmebetegek már a zsírtartalmat is kilopták a vajból. A 60%-os vaj nem jó, ha leértékelt, vagy dupla mennyiség akkor sem, mert tele van vízzel és vírusokkal. Nekem ez a recept jónak tűnik, mert vidékről való, ahol még laknak olyan magyarok, akik nagyon jól értenek a sütés-főzéshez, mert nincs róla papírjuk, sőt, lopott érettségijük sem..Kati néni vajas-túrós pogácsája: B-szepezd https://www.nosalty.hu/recept/kati-neni-vajas-turos-pogacsaja

Bödösbanya
Bödösbanya Sat, 2019-01-12 10:09

Mindenkinek, akinek nem sikerült, és nem érti a receptet:
A tésztába csak a margarin, túró, liszt, só kell. A tetejére kell a tojás és opcionálisan sajt, vagy különböző magvak, ki mit szeret! Felesleges a sütőpor is, de ha valaki ragaszkodik hozzá, tegyen bele. Ez így egy nagyon egyszerű, de nagyszerű recept. Ha követed a receptúrát, 100 % hogy sikerül, és neked és családodnak is ízleni fog! Elronthatatlan! Próbáljátok meg :)

zsanzsi8
zsanzsi8 Fri, 2018-12-07 18:16

Miért kell ilyen totálisan rossz arányú receptekkel átvágni az embereket??? Fél kiló margarin NEM KELL ehhez mert akkor egyáltalán nem lesz nyújtható a tészta, mivel hogy ragad a kezemre. Most gyúrtam össze ezt a pogit és hát mit is mondjak...... az állaga nem lett olyan hogy nyújtani lehessen és kanállal kellett most a tepsire rakosgatnom. :-/ Olyan az állaga így nyersen mint egy muffin tésztának.. :-/ remélem megsül rendesen. De ha nem, akkor teszek még egy kis lisztet a maradék nyers tésztához. :(

Kimberly444
Kimberly444 Wed, 2019-05-01 13:47

Én mindig hűtőbe teszem, folpackba csomagolva a gombóccá gyúrt tésztát nyújtás előtt (min 1 órára, de volt, h előző este) , úgy egyáltalán nem ragad, próbáld ki, jók az arányok.

Lilluzio
Lilluzio Wed, 2018-07-11 12:57

Kevesebb ideig sütöttem, mert már így is kicsit megpirult a teteje. Viszont nekem sajnos nem lett finom, pedig követtem a receptet. :( száraz nagyon

márti1218
márti1218 / márti1218 Mon, 2018-06-25 12:52

Évek óta készítem ezt a pogit különböző "feltéttel",legnagyobb sikere a gyűszűnyi méretűre szaggatott poginak van, tetején egy szem mandulával.Sziszi.fuszi munka,de megéri.

cloudberry
cloudberry Thu, 2018-02-08 23:33

Már nagyon régóta csinálom ezt a pogácsát. Kedvencem, mert nem szárad ki, nem ereszkedik meg másnapra sem (harmadnapra sem, de addig nem nagyon marad meg :)). Én a margarint megolvasztom, és úgy teszem bele, mert nagyon utálom, amikor morzsolgatni kell a zsiradékot a liszttel. Amikor kész a tészta, párszor hajtogatom-elnyújtom. Mindig sikerül, tutibiztos recept.

Norcsi
Norcsi Tue, 2017-11-07 19:20

Sziasztok en is megsutottem de eleg furi lett biztos nem kell bele eleszto vagy sutopor? kivul barna lett de a belselye tiszta nyers maradt es zsiros :( az ize jo volt talan picit sos csak azt sajnalom hogy a belseje nyers maradt. azert koszonom.

cloudberry
cloudberry Thu, 2018-02-08 23:35

Biztosan nem kell bele sütőpor. Párszor hajtogasd sütés előtt. És ne túl nagy lángon süsd, mert akkor a külseje hamarabb megsül, mint a belseje. Nem kell attól félni, hogy így kiszárad, mert elég zsiradék van benne.

atarkoi
atarkoi Sat, 2015-07-04 05:19

Kedves Csilla,
Eletem masodik pogacsajat sutottem meg tegnap csaladi bulira. Oriasi siker! En tulajdonkeppen maradek mentonek hasznaltam, mert a maradek korozott kerult bele plusz meg egy kis turo es a korozottben levo hagyma igen erdekesse tette az izet es csak ugy soportem be az elismereseket. :)) Koszonom, es, ha pogacsa, akkor a Te recepted a nyero!:))

mazsolababa
mazsolababa Fri, 2013-12-27 17:05

Köszönöm ezt a finom pogi receptet.Én tojás és sütőpor nélkül készítettem ,igaz kicsit felturbóztam magokkal és isteni lett.Még egyszer köszönöm.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2013-07-24 01:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.07.23. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

dioevi
dioevi Tue, 2013-07-23 16:22

Sokszor megcsináltam már ,nem kell se bele tojás ,se sütőpor. Egyszerű és nagyszerű....

Zsegom
Zsegom Tue, 2013-07-23 09:53

Szerintem az 1 tojás a tetejére való nem bele.
Se élesztő,se sütőpor???...jól látom?
Zsóka.

Sz.K.Rita
Sz.K.Rita Tue, 2013-07-23 09:50

Anyuka 54: Előző este vedd ki a rámát a hűtőből! Inkább puha legyen, a kemény rámával nehéz dolgozni!
Üdv: Rita

Sz.K.Rita
Sz.K.Rita Tue, 2013-07-23 09:48

Sziasztok! Én ezt a pogit több, mint 20 éve sütöm (kedvcencünk!!!) csak én tojást nem teszek bele, amúgy minden mást ugyanígy készítek. Másnap ugyanolyan finom (már ha marad belőle :-)!!!!!!!
Üdv: Rita

anyuka54
anyuka54 Sat, 2013-07-20 09:24

Kedves Csilla!
Nagyon tetszik a recept, ma meg is sütöm.
A kérdésem csak az lenne,hogy a lisztet hideg margarinnal kell-e elmorzsolni vagy puhával össze gyúrni?
Üdv:Kata