Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvalekváros crostatina

Szilvalekváros crostatina
Szilvalekváros crostatina
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ismerősöm szerkesztő egy receptújságnál, és megkértek, hogy állítsak össze egy menüt, amit majd lefényképezhetnek, és betehetnek az újságba. Olyan sütit kértek, ami látványos, jól mutat a képeket. Úgy gondoltam, hogy a crostatina a legmegfelelőbb választás, szilvalekvárral és körtelekvárral töltöttem meg őket.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta elkészítése: a tésztát más néven linzertésztának is hívják, ebből csinálják a linzerkarikákat is. A lisztet, sót és a vajat (legyen kemény, a hűtőből kivéve) egy nagy tábla öntjük, majd összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, így egy porhanyós alapot kapunk. A közepére kis gödröt ásunk, és beleöntjük a 4 tojássárgáját, majd a tésztánkat alaposan összedolgozzuk, míg egy rugalmas tésztát nem kapunk. Gömböt formázunk belőle, és frissen tartó fóliába tekerjük, majd minimum fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Elővesszük a Crostata formákat. Ezek kicsi tortaformák, fodros széllel, rácsos fenékkel. Enyhén kivajazzuk a formákat, és picit belisztezzük, hogy a crostatánk véletlenül se ragadjon le!
  3. Kiszabjuk a tésztát. A hűtőből elővesszük a tésztánkat, és egy nyújtódeszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk. Kör alakokat vágunk ki, ami éppen belefér a formába, beleegyengetjük, majd megtöltjük a nyáron eltett finom szilvalekvárral, vagy ami éppen kéznél van. Sokan a nutellára esküsznek. Amikor megtöltöttük, már csak a rácsozás van hátra, ahogy a képen is látszik. Hogy még szebb legyen a színe a sütinknek, a tészta peremét megkenjük tojássárgájával.
  4. Megsütjük. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük, és a crostatáinkat kb. 15 percig sütjük, míg szép aranybarna lesz a színük. Hagyjuk kicsit kihűlni, mielőtt kiszednénk a formából, és már tálalható is!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 680
elküldve: 4
receptkönyvben: 104
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Timi Poppins

Mióta szakács: 2013.08.21.
37 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros kosárka, rácsos tortácska, olasz rácsos mini torta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

909
finomliszt 500 g
porcukor 200 g
tojássárgája 4 db
vaj 250 g
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
szilvalekvár 500 g