Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós rúd Marcsiseftől

Sós rúd Marcsiseftől
Sós rúd Marcsiseftől
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zajlik a foci EB. Párunk nézi a meccset, ne tegyünk elé chipset a sör mellé. Süssünk finom sós rudat, ezt ropogtassa izgalmában. Arra nagyon vigyázzunk, hogy ne fogyjon el a kosárkából a ropogtatni való és a hűtőből a sör!!! Meg fogja hálálni!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

2-3 nap után még finomabb. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy megfelelő nagyságú tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Majd jöhet a többi hozzávaló, vaj, zsír, só, a tej és alaposan összegyúrjuk.
  3. Lisztezett nyújtódeszkán a tésztát 1 cm vastagságúra nyújtjuk.
  4. Tetejét megkenjük tojással, megszórjuk köménymaggal, reszelt sajttal.
  5. Éles késsel 0,5-1 cm szélesre, 10-15 cm hosszúra vágjuk.
  6. Előmelegített sütőben ropogósra sütjük. 
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 53 927
elküldve: 17
receptkönyvben: 420
elkészítve: 25/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós rudak, sajtos rúd, köménymagos rúd

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nornee
nornee Wed, 2013-12-18 16:15

Ma megcsináltam, isteni finom, viszont egy kicsit száraz lett a tésztája. Ennek mi lehet az oka? :S

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Thu, 2013-12-19 16:19

Kedves nornee.
Ez a stangli ilyen. Jót lehet rá inni.
Kellemes ünnepeket kívánok.
Üdv. Marcsi

Scooby
Scooby Tue, 2012-07-03 20:49

Hát én kipróbáltam, mert megtetszett a recept. Nagyon finom, omlós, és már többedszerre sütöm, mert nagyon ízlik. Tényleg több napig eláll, és mondhatom, ugyan olyan finom, szóval várom a további hasonló egyszerű és remek sütiket:).

pintyöke72
pintyöke72 Sun, 2012-06-17 09:52

Annyira jól néz ki! Ma megsütöm. Marcsika miből gondolod,hogy 2-3 napig megmarad? Nálunk ehhez legalább háromszoros adagot kellene sütni! :)D

947
finomliszt 50 dkg
vaj 10 dkg
sertészsír 10 dkg
élesztő 2 dkg
tej 1.5 dl
0 ízlés szerint
tojás 1 db
köménymag 1 teáskanál
sajt 5 dkg