r
Nosalty Logó

Sós rúd Marcsiseftől

Marcsisef
Sós rúd Marcsiseftől
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

947
Kalória
19.2g
Fehérje
98g
Szénhidrát
52g
Zsír
37.3g
Víz
137.9g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 947 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3789 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 947 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    208.1 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2322.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    626 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    391.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    149.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    919 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    905 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 3789 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 390 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet egy megfelelő nagyságú tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Majd jöhet a többi hozzávaló, vaj, zsír, só, a tej és alaposan összegyúrjuk.
  3. Lisztezett nyújtódeszkán a tésztát 1 cm vastagságúra nyújtjuk.
  4. Tetejét megkenjük tojással, megszórjuk köménymaggal, reszelt sajttal.
  5. Éles késsel 0,5-1 cm szélesre, 10-15 cm hosszúra vágjuk.
  6. Előmelegített sütőben ropogósra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x30

Zajlik a foci EB. Párunk nézi a meccset, ne tegyünk elé chipset a sör mellé. Süssünk finom sós rudat, ezt ropogtassa izgalmában. Arra nagyon vigyázzunk, hogy ne fogyjon el a kosárkából a ropogtatni való és a hűtőből a sör!!! Meg fogja hálálni!

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek