r
Nosalty Logó

Somogy kocka Renáta konyhájából

Nagyné Racsek Renáta
Somogy kocka Renáta konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A sárga laphoz

A kakaós laphoz

A krémhez

418
Kalória
10.7g
Fehérje
47.3g
Szénhidrát
20.2g
Zsír
42.5g
Víz
180g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
23.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sárga laphoz

A kakaós laphoz

A krémhez

Összesen 418 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sárga laphoz

A kakaós laphoz

A krémhez

Összesen 5001 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sárga laphoz

A kakaós laphoz

A krémhez

Összesen 203 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    798.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 418 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.1 g

Zsír

  • Összesen
    242.6 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    2161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9578.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    2867 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    3377 mg
  • Nátrium
    2774 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    567.8 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    509.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2567 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    1754 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2965 micro
Összesen 5001 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 203 kcal

Elkészítés

A sárga laphoz

  1. A sárga laphoz a tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, pár csepp vizet és robotgéppel kemény habbá verjük.
  2. Fakanállal óvatosan beledolgozzuk a tojássárgájákat, majd a sütőport és a lisztet.
  3. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk.
  4. Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
  5. A kakaós laphoz hasonló módon készítjük el a tésztát, mint a sárga tésztánál, csak két lapot készítünk belőle, és hozzákeverünk 1-1 ek kakaóport.
  6. A krémhez egy tálba tesszük a pudingport, és annyi tejjel engedjük fel, hogy csomómentesen el tudjuk keverni. A cukrot is hozzákeverjük. Közben a többi tejet felforraljuk.
  7. A cukros pudingkeveréket a felforrt tejbe öntjük és addig keverjük, amíg besűrűsödik.
  8. Teljesen kihűtjük.Közben a margarint habosra keverjük, végül a kihűlt pudingot is belekeverjük.
  9. Az egyik kakaós lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a sárga lapot, kicsit megnyomkodjuk, ezt is megkenjük krémmel, ráhelyezzük a másik barna lapot, megnyomkodjuk, majd a tetejét is vékonyan megkenjük krémmel.
  10. Díszíthetjük a megmaradt krémmel, esetleg csurgathatunk rá csokoládét, megszórhatjuk kakaóporral.
  11. Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

Zala megyében Zala kocka néven fordul elő, nálunk Somogy megyében pedig Somogy kocka néven... :) Aki szereti a csokis finomságokat, bátran készítse el. Vendégvárónak is kiváló, nekem 40 szelet jött ki belőle.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek