Nosalty Logó

Somogy kocka Renáta konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagyné Racsek Renáta
Somogy kocka Renáta konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sárga laphoz

A kakaós laphoz

A krémhez

Összesen 418 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sárga laphoz

A kakaós laphoz

A krémhez

Összesen 5001 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sárga laphoz

A kakaós laphoz

A krémhez

Összesen 203 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    798.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 418 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.1 g

Zsír

  • Összesen
    242.6 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    2161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9578.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    2867 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    3377 mg
  • Nátrium
    2774 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    567.8 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2567 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    1754 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2965 micro
Összesen 5001 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 203 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A sárga laphoz

A kakaós laphoz

A krémhez

Elkészítés

A sárga laphoz

  1. A sárga laphoz a tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, pár csepp vizet és robotgéppel kemény habbá verjük.
  2. Fakanállal óvatosan beledolgozzuk a tojássárgájákat, majd a sütőport és a lisztet.
  3. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk.
  4. Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
  5. A kakaós laphoz hasonló módon készítjük el a tésztát, mint a sárga tésztánál, csak két lapot készítünk belőle, és hozzákeverünk 1-1 ek kakaóport.
  6. A krémhez egy tálba tesszük a pudingport, és annyi tejjel engedjük fel, hogy csomómentesen el tudjuk keverni. A cukrot is hozzákeverjük. Közben a többi tejet felforraljuk.
  7. A cukros pudingkeveréket a felforrt tejbe öntjük és addig keverjük, amíg besűrűsödik.
  8. Teljesen kihűtjük.Közben a margarint habosra keverjük, végül a kihűlt pudingot is belekeverjük.
  9. Az egyik kakaós lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a sárga lapot, kicsit megnyomkodjuk, ezt is megkenjük krémmel, ráhelyezzük a másik barna lapot, megnyomkodjuk, majd a tetejét is vékonyan megkenjük krémmel.
  10. Díszíthetjük a megmaradt krémmel, esetleg csurgathatunk rá csokoládét, megszórhatjuk kakaóporral.
  11. Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 116
  • Össznézettség: 211815
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 18.

Receptkategóriák

Nagyné Racsek Renáta 26 recept

Zala megyében Zala kocka néven fordul elő, nálunk Somogy megyében pedig Somogy kocka néven... :) Aki szereti a csokis finomságokat, bátran készítse el. Vendégvárónak is kiváló, nekem 40 szelet jött ki belőle.

Hozzászólások

Jójárt Mária

Nagyon szép, gusztusos sütemény. Szívesen megcsinálnám a családomnak. Azt szeretném kérdezni, hogy amikor a sárga lapot készítjük, porcukrot vagy kristálycukrot használjak, és a tojás sárgákat felverés nélkül rakjam bele a felvert tojásfehérjébe.

Nagyné Racsek Renáta

Kedves Mária! A lapok készítésénél én kristálycukrot használtam. A tojások sárgáját pedig felverés nélkül kell belekeverni a felvert, cukros-tojásfehérjébe. Számomra is szokatlan megoldás, de nagyon szép piskótánk lesz...:) Remélem örömöt szerzek a recepttel! Tapasztalataidat feltétlenül oszd meg velünk!

Törölt felhasználó

Kedves Renáta! Zseniális! - ahogy Jamie Oliver szokta mondani. Köszönöm a segítséget! Megcsináltam a sütit. Nagyon finom lett, a fiaim azt mondták, hogy máskor is ilyet süssek. A leírás, a hozzávalók megadása pontos volt, ez alapján könny? volt az elkészítése. Második alkalommal a dr. Oetker étcsokis pudingporját használtam egy kis narancshéjjal megbolondítva. Nagyon szép fényképet csináltál a nagyon szépen elkészített és díszített sütir?l, ami megragadta rögtön az ember szemét, és az elkészítésére ösztönözte. Mégegyszer nagyon köszönöm a receptet. Marcsi

Nagyné Racsek Renáta

Kedves Marcsi! Nagyon örülök a pozitív véleményednek és biztosan nagyon finom az étcsokis-narancshéjas változata is, egyszer majd én is elkészítem! Köszönöm a sok dicsér? szót, nagyon boldoggá tettél a hozzászólásoddal! További jó tevékenykedést kívánok a konyhádban! Reni

Beatrix567

Kedves Renáta!Köszönöm a receptet, isteni finom lett!

Mazsola75

Kedves Renáta! Nagyon szép a sütikéd és biztos nagyon finom is. Édesanyám 60. szülinapjára gondoltam elkészíteni. Majd beszámolok, hogy sikerült :) Üdv: Tünde

Nagyné Racsek Renáta

Kedves Mazsola75! Kíváncsian várom a tapasztalataid! :)

Mazsola75

Kedves Renáta! Leborulok a recepted el?tt. Igazán köszönöm, Édesanyámnak igazi finomság lett 60. szülinapjára. A NoSalty facebook oldalára feltöltöm a tortaképeket, hogy Te is megnézhesd. Még egyszer nagyon szépen köszönöm :) Puszi: Tünde

Nagyné Racsek Renáta

Nagyon örülök a sikerednek és gyönyör? lett a tortácska!!!!!! :)

Mazsola75

Nagyon szépen köszönöm :)

Katalin

Kedves Renáta! A te receptedet néztem ki magamnak karácsonyra. De volna egy kérdésem. Mennyi az a pár csepp víz, ami a tésztába kell? Válaszodat el?re is köszönöm!

Nagyné Racsek Renáta

Kedves Katalin65! 1-2 ev?kanálnyit takar az a pár csepp víz. Nekem is ez lesz az egyik süti, amit elkészítek karácsonyra. :)

Nagyné Racsek Renáta

Még az jutott eszembe, hogy a két kakaós lapot külön-külön keverd ki sütés el?tt, mert én el?ször úgy jártam, hogy a recept szerint egybe kevertem ki, majd mire az els? kakaós lapot megsütöttem, a második adag összeesett. Remélem tudtam segíteni és örömöt szerez majd ez az édesség. Én nagyon kedvelem, mert naggyon finom és kiadós.

Katalin

Köszönöm szépen Reni a jó tanácsokat és a gyors választ! Meg fogom írni, hogy sikerült! Már rég szemezgetek ezzel a recepttel, és gondoltam, egy ilyen szép ünnepre éppen jó lesz! :) Boldog karácsonyt kívánok neked és kedves családodnak!!!!!

Nagyné Racsek Renáta

Nagyon szívesen válaszoltam, nagyon örülök hogy ha valaki az én receptemet szeretné elkészíteni! Majd feltétlenül írd meg a tapasztalataidat! Kellemes karácsonyi ünnepeket és örömteli készül?dést kívánok!!!

Katalin

Ezt jó hogy mondtad! Mert én úgy gondoltam el?ször, majd kettévágom. De a sárga lapot sütöttem meg el?ször és láttam, ez nagyon puha tészta, nem lesz vágható!. Most sül a kakaós. A többir?l még beszámolok :)

Katalin

Kedves Reni! Elkészült a süti! Nagyon szép lett, nagyon mutatós, pihe-puha! Köszönöm a jó tanácsot a kakaós tésztával kapcsolatban. Egy bajom van csak vele, kicsit kevés ez a krém :( De semmi gond! Karácsony van, ilyenkor minden elfogy :) Legközelebb másfél adagot veszek. Nálunk a túl krémes sütiket szeretik, ilyenek ezek :) Boldog karácsonyt!!!!!

Nagyné Racsek Renáta

Örülök hogy jól sikerült a süti! Persze lehet több krémet is készíteni hozzá... Lehet hogy nekem is ezt kellett volna tennem... Ma én is elkészítettem a Somogy kockát, és olyan ügyesen elosztottam a krémet, hogy a tetejére már nem jutott díszítésnek. :S Sebaj, azt mondta a párom, hogy így is ez lesz a legfinomabb karácsonyi süti. :):) Köszönöm a kedves szavaid! Boldog, békés ünnepeket kívánok!!!

Törölt felhasználó

Szia, azt szeretném kérdezni, hogy ebb?l az anyaghányadból mekkora tepsiben sütöd a tésztákat? Tortát szeretnék bel?le készíteni, és át kéne számítanom, hogy mennyi anyagból süssem........ Válaszodat el?re is köszi Anett

Nagyné Racsek Renáta

Kedves Anett! 30x40 cm-es tepsiben sütöm, szerepel a recept aljánál is. Mazsola75 nev? felhasználó már készítette tortaként a receptet(lejjebb megtalálod a hozzászólását is), szerintem ? nem változtatott semmit az arányokon. Ha tortaként készíteném, azt hiszem én sem változtatnék rajta, így egy szép magas tortát kapnék... Remélem tudtam segíteni. Üdv és jó sütögetést! :)

Törölt felhasználó

Kedves Reni, bocsi, nem vettem észre a recept alján a tepsiméretet. Ma van a kisebbik fiam szülinapja, megcsináltam a sütit tortaként. Nagyon finom lett, és tényleg nem kellett semmit változtatni az arányokon. Köszi még egyszer. Anett

Nagyné Racsek Renáta

Nagyon szívesen segítettem és örülök hogy sikerült tortaként elkészíteni!!!! :)

Törölt felhasználó

Megsütöttem én is. Mutatós, kiadós, de nagyon száraz. Legközelebb én több krémmel csinálom vagy kevesebb pudingport rakok a tejhez.

-Likőr-

Kedves Renáta:-) A hétvégére készítettem el, és bár a tetejére csak egy leheletnyi réteg jutott a krémb?l, (tejszínhabbal kompenzáltuk:-D ), az egész család odavolt érte:-)) Több krémmel, de máskor is elkészítem!! Köszönet a receptért:-)

Hozzávalók

A sárga laphoz

A kakaós laphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ezért válogasd meg, hogy kivel eszel a munkahelyeden

Ha te is együtt szoktál ebédelni a kollégákkal békeidőben, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint nagyon befolyásolja az étkezési szokásainkat az, ahogyan a többiek esznek, így ha egészségesen akarsz élni, egy gyorskajafüggő társaság nagyon meg tudja nehezíteni az életedet.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek