Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttal szórt krumplis pogácsa tojás nélkül

Sajttal szórt krumplis pogácsa tojás nélkül
Sajttal szórt krumplis pogácsa tojás nélkül
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sokáig keresgéltem a tökéletes pogácsa receptje után, sokat kipróbáltam. Végre rátaláltam erre a változatra. Már több alkalommal elkészítettem, eddig sohasem csalódtam benne. Finom, puha, szinte eteti magát.

28 db lett ebből az adagból.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Azoknak is, akik nem fogyaszthatnak tojást.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd áttörjük.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
  3. A lisztet egy tálba szitáljuk és beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, a tejfölt, a krumplit és belemorzsoljuk a szobahőmérsékletű margarint.
  4. Alaposan kidagasztjuk. Ha találunk benne pici krumplidarabokat, azt még szétnyomkodjuk.
  5. Meleg, sötét helyen, konyharuhával letakarva, kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  6. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd egy közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól távolabb és megkenjük tejjel.
  8. A tetejüket megszórjuk a reszelt sajttal.
  9. Előmelegített sütőben hőlégkeverésen 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
  10. Amint kivesszük a sütőből, lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva kb. 10 percet pihentetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28×38 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 658
elküldve: 5
receptkönyvben: 181
elkészítve: 6/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

krumplis pogácsa, sajtos-krumplis pogácsa, sajtos pogácsa burgonyás tésztából

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dafkeee
Dafkeee Tue, 2013-11-19 13:29

Jó kis receptnek tűnik, délután elkészíteném. Azt az egyet nem értem, hogy sütés után milyen célt szolgál, hogy újra lekened tejjel?

Szerkesztés: Elkészítettem, utólag nem kenegettem. Kenyérsütő gép dagasztotta, kelesztette, amit nem bántam, mert nem könnyű a tésztával bánni, nagyon lágy. Pedig 10 dkg teljes kiőrlésű rozslisztet is csempésztem bele, ami elvileg több folyadékot is vesz fel (40 dkg fehérliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű rozs).

Annyi észrevételem lenne hozzá, hogy jó szívvel ajánlom a szilikonon sütést, én az első tepsit szilikonon sütöttem, nem volt semmi gond. Második tepsit hagyományos sütőpapíron, hááát... lehetett róla vakargatni.

A pogácsa viszont finom, könnyű, eteti magát.

veressandrea
Andi80 / veressandrea Fri, 2013-11-22 22:14

Örülök, hogy elkészítetted. Valóban, kicsit lágy a tészta, de azt nem értem, hogy a sütőpapírról miért nem vált le. Már nagyon sokszor elkészítettem, de nem volt ilyen gondom. A tejjel lekenés azt a célt szolgálja, hogy a ropogós teteje megpuhuljon. A gyerekek nálunk így jobban kedvelik :-)

708
finomliszt 50 dkg
élesztő 2.5 dkg
tej 1 dl
cukor 1 teáskanál
2 tk
tejföl 1 dl
burgonya 25 dkg
margarin 15 dkg
tej 0.5 dl
sajt 5 dkg