r
Nosalty Logó

Sajtos pálmalevél

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
OsztriGa
Sajtos pálmalevél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1081 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6483 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 482 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    82.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1675.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    841 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    798 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1081 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.8 g

Zsír

  • Összesen
    494 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    223 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    126 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10051.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    2520 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    2269 mg
  • Nátrium
    4822 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5048 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    474 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4787 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 6483 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    748.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 482 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, belemorzsoljuk a vajat, és annyi joghurtot adunk hozzá, hogy ruganyos, közepesen kemény tésztát kapjunk.
  2. Margarint habosra keverjük, beleszórjuk a reszelt sajtot, sózzuk, krémesre kavarjuk.
  3. A tésztát 8 részre osztjuk, 2 mm vastag, téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük egyenletesen a krémmel. Hosszanti oldala felől szorosan feltekerjük a téglalap felezővonaláig, majd a másik oldalról is középvonalig tekerjük. A kész rudat fóliába tekerjük. (Én eleve két fólia között sodortam ki a tésztát, így nem kellett lisztezni.) Tetszés szerint egybe is feltekerhetjük, akkor kis csigákat kapunk eredményül.
  4. A kész rudakat legalább 6 órára, de még jobb ha egy éjszakára hűtőbe rakjuk pihentetni.
  5. Pihenési idő letelte után bekapcsoljuk a sütőt, és a rudakat átrakjuk a mélyhűtőbe, először a fele mennyiséget, majd minden kivett rúd helyébe helyezzünk el egy újabbat, hogy nehogy véletlenül csontkeményre fagyjon, ha lassabban haladunk a szeleteléssel.
  6. 5 perc hűtés után kezdjük felszeletelni, kb. 2-3 mm vastag szeletekre. Nem baj, ha kicsit mégis megnyomódik a tészta, sütés közben újra szépek lesznek...
  7. Készre sütjük. Akkor jó, ha már a sajtos közepe pirosra sült.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4185
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 18.

Ajánló

Vendégvárónak, gyerekzsúrokra, tea mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos pálmalevél
OsztriGa 35 recept

Az ihletet a Garden Spirit Csiga snack receptje adta. Nagyon ízletes ropogtatni való, gyerekek is nagyon szerették. Aki szereti, tehet a krémbe köménymagot, pirospaprikát, esetleg apróra vágott sonkát. René a szomszédunk - aki holland  - biztosan kedvelné. Sokszor fordult elő, hogy amikor átjött hozzánk vendégségbe hozott magával egy doboz sajtos kekszet - valami hasonló sodrottat -, lévén, hogy csak ezt szerette, és mi magyarok hajlamosak vagyunk vacsora utánra csak édes desszertet készíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek