r
Nosalty Logó

Sajtos pálmalevél

OsztriGa
Sajtos pálmalevél
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

1081
Kalória
20.8g
Fehérje
64.9g
Szénhidrát
82.3g
Zsír
50.9g
Víz
62.2g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
743mg
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1081 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6483 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 482 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    82.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1675.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    841 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    798 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1081 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.8 g

Zsír

  • Összesen
    494 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    223 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    126 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10051.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    2520 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    2269 mg
  • Nátrium
    4822 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    389.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    305.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5048 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    474 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4787 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 6483 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    748.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 482 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, belemorzsoljuk a vajat, és annyi joghurtot adunk hozzá, hogy ruganyos, közepesen kemény tésztát kapjunk.
  2. Margarint habosra keverjük, beleszórjuk a reszelt sajtot, sózzuk, krémesre kavarjuk.
  3. A tésztát 8 részre osztjuk, 2 mm vastag, téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük egyenletesen a krémmel. Hosszanti oldala felől szorosan feltekerjük a téglalap felezővonaláig, majd a másik oldalról is középvonalig tekerjük. A kész rudat fóliába tekerjük. (Én eleve két fólia között sodortam ki a tésztát, így nem kellett lisztezni.) Tetszés szerint egybe is feltekerhetjük, akkor kis csigákat kapunk eredményül.
  4. A kész rudakat legalább 6 órára, de még jobb ha egy éjszakára hűtőbe rakjuk pihentetni.
  5. Pihenési idő letelte után bekapcsoljuk a sütőt, és a rudakat átrakjuk a mélyhűtőbe, először a fele mennyiséget, majd minden kivett rúd helyébe helyezzünk el egy újabbat, hogy nehogy véletlenül csontkeményre fagyjon, ha lassabban haladunk a szeleteléssel.
  6. 5 perc hűtés után kezdjük felszeletelni, kb. 2-3 mm vastag szeletekre. Nem baj, ha kicsit mégis megnyomódik a tészta, sütés közben újra szépek lesznek...
  7. Készre sütjük. Akkor jó, ha már a sajtos közepe pirosra sült.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az ihletet a Garden Spirit Csiga snack receptje adta. Nagyon ízletes ropogtatni való, gyerekek is nagyon szerették. Aki szereti, tehet a krémbe köménymagot, pirospaprikát, esetleg apróra vágott sonkát. René a szomszédunk - aki holland  - biztosan kedvelné. Sokszor fordult elő, hogy amikor átjött hozzánk vendégségbe hozott magával egy doboz sajtos kekszet - valami hasonló sodrottat -, lévén, hogy csak ezt szerette, és mi magyarok hajlamosak vagyunk vacsora utánra csak édes desszertet készíteni.

További receptek

Medvehagymás sajtos roló

Ki ne imádná a sajtos rolót, pláne ha egy nagy csokor medvehagymával üdévé és tavasziasra hangoljuk? A hagyományos besameles massza helyett egy pillanatok alatt elkészíthető ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...