Nosalty Logó

Sajtos kifli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Walter
Ezen a képen: Sajtos kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 546 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1093 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 365 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1205.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 546 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    62.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2411.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    1261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    550 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 1093 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    803.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 365 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kifliket hosszában kettévágjuk és kiskanállal a belét kikaparjuk (de nem teljesen, csak úgy, hogy középen vájat keletkezzen).
  2. Mindkét felét megkenjük vajjal, szórunk bele sajtot, óvatosan sózzuk, borsozzuk. Összenyomjuk és a tetejére is kenünk kevés vajat, majd rányomkodunk egy kevés sajtot.
  3. A sajtos kifliket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) ropogósra sütjük. Forrón tálaljuk.
  • Sűtés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 29641
  • Feltöltés dátuma: 2008. április 01.

Ajánló

Mindenki fantáziájára van bízva, hogy milyen sajttal készíti. Javaslom a kissé zsírosabb sajtok használatát és kevés füstölt sajtot is beletéve még finomabbá tehetjük. Én most füstölt kecskesajttal dobtam fel az ízeket.   @{Paradicsom}

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyors, esti harapnivaló sietős hétköznapokra és borkorcsolyának sem utolsó.   Gyerekkoromat idézi a sajtos kifli: a nagymamám lepett meg mindig vele. Lehet, hogy volt valami trükkje, mert nekem még olyan finomra sosem sikerült:-)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szerintem sonkát is lehet bele tenni...Nem? Én mikrosüt?ben fogom kipróbálni,végülis abban is van sütési funkció...

Törölt felhasználó

Szerintem mikrózva csak annyit szabad készíteni ami azonnal és forrón elfogy. A mikróban a péksütemény el?ször megpuhul, aztán mire ehet?vé h?l addigra olyan lesz mint a gumi.

Törölt felhasználó

Szia Én is sok ilyet ettem gyerekkoromban :) Nálunk az volt a trükk, hogy a kályha vagy a sparhelt (nem tudom hirtelen hogy írják) tetején lett megsütve/megpirítva. Valahogy teljesen más az íze. De igazából süt?ben is nagyon finom és én sem nagyon rakom már a kályha tetejére.

Törölt felhasználó

biztos finom lehet ma elkészitem az iskolás nagy fiamnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!