Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos kifli

Sajtos kifli
Sajtos kifli
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, esti harapnivaló sietős hétköznapokra és borkorcsolyának sem utolsó.
 
Gyerekkoromat idézi a sajtos kifli: a nagymamám lepett meg mindig vele. Lehet, hogy volt valami trükkje, mert nekem még olyan finomra sosem sikerült:-)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Mindenki fantáziájára van bízva, hogy milyen sajttal készíti. Javaslom a kissé zsírosabb sajtok használatát és kevés füstölt sajtot is beletéve még finomabbá tehetjük. Én most füstölt kecskesajttal dobtam fel az ízeket.
 
Paradicsom

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kifliket hosszában kettévágjuk és kiskanállal a belét kikaparjuk (de nem teljesen, csak úgy, hogy középen vájat keletkezzen).
  2. Mindkét felét megkenjük vajjal, szórunk bele sajtot, óvatosan sózzuk, borsozzuk. Összenyomjuk és a tetejére is kenünk kevés vajat, majd rányomkodunk egy kevés sajtot.
  3. A sajtos kifliket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) ropogósra sütjük. Forrón tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 264
elküldve: 1
receptkönyvben: 190
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Walter

Mióta szakács: 2008.03.14.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: vacsora

egyéb elnevezések

sajtos melegszendvics

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Antsy
Antsy Sun, 2010-09-05 10:39

Szia

Én is sok ilyet ettem gyerekkoromban :)
Nálunk az volt a trükk, hogy a kályha vagy a sparhelt (nem tudom hirtelen hogy írják) tetején lett megsütve/megpirítva. Valahogy teljesen más az íze.

De igazából sütőben is nagyon finom és én sem nagyon rakom már a kályha tetejére.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-01-20 19:34

Szerintem sonkát is lehet bele tenni...Nem? Én mikrosütőben fogom kipróbálni,végülis abban is van sütési funkció...

HZ1012
HZ1012 Mon, 2010-06-28 01:37

Szerintem mikrózva csak annyit szabad készíteni ami azonnal és forrón elfogy. A mikróban a péksütemény először megpuhul, aztán mire ehetővé hűl addigra olyan lesz mint a gumi.

545
kifli 4 db
vaj 50 g
sajt 50 g
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint