adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
114
Kalória
1g
Fehérje
5.4g
Szénhidrát
10.2g
Zsír
20.6g
Víz
26.9g
Koleszterin
518.5mg
Élelmi rost
717.1mg
Cukor
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 27% Zsír
Összesen
114
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 27% Zsír
Összesen
454
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 67.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 20.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
114
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 41 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 82.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
454
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 58.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 17.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
98
kcal
Elkészítés
- Szedjünk egy jó adag komló hajtásvéget március-áprilisban. Körülbelül a felső 15 cm-es részük használható. Legjobbak a valamire felkapaszkodó vaskos, vöröses színűek.
- Vágjuk fel kb. 7 cm-es darabokra és a fokhagymával kezdjük el addig pirítani, amíg ropogós nem lesz.
- Tálaljuk eperrel, vagy tejföllel.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 p
- Sütés ideje: 20 p
Újabb kísérletezések a természetben szedhető vadnövényekből. Egyik kedvencem, tavaszi növényem. Íze hasonlóan kesernyés ízű mint a pitypang. Franciaországban termesztik is és kulináris élvezetnek számít az igen fiatal hajtásvég, ami még nem látott napvilágot, melyet ,,jet de houblon"-nak hívnak és spárgaszerűen készítik el.