Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós papalina

Ropogós papalina
Ropogós papalina
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A papalina tengeri apróhal (az adriai halpiacokon frissen vásárolható), Magyarországon mélyhűtve lehet hozzájutni. Elkészítése és fogyasztása közben, a nyaralásunkról nosztalgiázhatunk.


 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Kenyérrel, hideg sörrel kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fagyasztott papalinát kiengedjük, tisztítjuk, a nedvességet leitatjuk róla, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk.
  2. A forró olajban ropogósra sütjük mindkét oldalát.
     

  • elkészítettem: 22 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 12 865
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: horvát
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

sült tengeri hal, ropogósra sült hal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Juditta
Juditta Wed, 2012-03-21 00:10

Kedves z1 és mindenki !Biztos finom lehet!Nálunk Magyarországon nem lehet beszerezni!Sajna......Sok helyen kerestem,de semmi ,jó lenne ,ha beszerezhető kajákkal írnátok receptet!. Egyébként fincsi lehet,de no kapás!

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Thu, 2012-03-22 19:07

Kedves Juditta
Örülök, hogy ez a recept elnyerte tetszésed!!!
A kirohanásod nem értem, én is Magyarországon szereztem be mély hűtve, többször is. Pontosabban a pécsi Metróban és Sparokban. Rossz "tóra" jársz ha nincs kapás!!! Azért állítom ezt biztosan, mert sok ételkiszállító kínálatában is szerepel a kis szardella(papalina). Ha kívánod küldök Neked.
További jó "pecázást" és kitartást kívánok.
Üdv. Marcsi

z1
z1 / z1 Wed, 2011-09-28 20:49

Kedves Marcsisef!
Hááát, szóval Te vagy a csülkös.
Őszintén szólva a csülkös válaszreakcióid nem jutottak el hozzám.
Ha hiszed, ha nem.
Valami nem stimmel időnként a netemmel.
De visszatérve egy gondolat erejéig az általad felhozott, megemlített példákra.
Biztos, hogy én írok itt marhaságokat? ( Tehát más, biztos hogy nem írhat? )
...főleg az tetszett, hogy: "A szakács fantáziája szerint minden jó, ami a konyhában található"
Már ne is haragudj, de ennél nagyobb ökörséget ritkán olvas az ember.
Itt, most egyébként nyilván belemehetnénk a recept-alapanyag-névválasztás-végeredmény ok okozati édes négyese összefüggéseinek taglalásába.
De unom a felesleges, hülye vitákat.
Csak a vicc kedvéért feltenném Neked a kérdést, ha ezen az alapon nekem, speciel a meleg kutyasz@..s verzió a jó, akkor oda leírva és ide átmásolva, az etalont olvashatjuk?
Na ne viccelődjünk. Egyébként a csülkös recepted jó!
De a névválasztás nem. Én pusztán ezt bátorkodtam megjegyezni, nem megszólítva Téged, csak a szerkesztőt.
A halas recepted pedig, a maga egyszerűségében parádés.
Kár, hogy ez csak nálunk újdonság. ( vagy ismeretlen )
Mint ált. a tengeri kütyük, herkentyűk, halak.
A mediterráneumban, a mediterrán konyhában ez alap.
Z.
Ja!
És még valami.
Azt hittem, hogy itt én vagyok az egyik legnagyobb grafomán.
Tévedtem...

z1
z1 / z1 Mon, 2011-09-26 21:07

...jajjj, de jó!
Sok citromlével, akár újhagymával, pláne hideg sörrel...
z.

z1
z1 / z1 Tue, 2011-09-27 21:02

...hogy tetszik???????????????????????????????????????????????????????????????????????
Ez, a maga egyszerűségében, a világ egyik legjobb kajája!!!
Így, ahogy van.
Szőröstül, bőröstül, fejestül, fülestül, farkastul...
Z.
...szerintem tisztítani sem kell.
A forró olaj mindent sterilizál.

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Wed, 2011-09-28 19:22

Kedves Z1!
Én is IMÁDOM! Ez jobban tetszik látom mint a csülök jóasszony módra receptem.
Üdv: Marcsi.

1077
hal 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 10 dkg
napraforgó olaj 2 dl