Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rebarbarás jeges tea

Rebarbarás jeges tea
Rebarbarás jeges tea
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Na, azt ugyan nem lehet mondani, hogy tikkasztó a hőség, de már ideje elkezdeni legalább lélekben előhívni a nyarat. A választásom a mostoha rebarbarára esett. Nem csak azért, mert ahogy Durcsó már említette egy receptjében, nem nagyon szeretünk barátkozni vele, hanem azért is, mert bizony remek aromája van. 
Jeges teában tolmácsolva.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A megmaradt gyümölcshús sütikbe töltelékként felhasználható.
Bármilyen aromás gyümölcsből készíthető jeges tea hasonló módon. Citrushéj, csipkebogyó, meggy. Citrushéjból 20 dkg, meggyből 40-50 dkg, csipkéből ugyanennyi szükséges.
Bodzából fordított sorrendben készítsük: főzzünk teát, hűtsük ki, majd a friss virágokat ebbe áztassuk.
 


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rebarbarát megpucoljuk, feldaraboljuk, fazékba tesszük.
  2. Rádaraboljuk a megpucolt gyömbért, rászórjuk a cukrot, felöntjük 1 l vízzel, és 20 percig főzzük.
  3. Lezárjuk, és belelógatjuk a teafiltert.
  4. 10 perc után finom szűrőn leszűrjük, hűtőbe tesszük.
  5. Hidegen, jégkockákkal fogyasztjuk.

     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 067
elküldve: 4
receptkönyvben: 264
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli
kalória: alacsony
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

jeges tea rebarbarával

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

noemismink
noemismink Tue, 2010-06-08 10:29

Nagyon fini !!!Hetvegen kiprobaltam:-) .Az 1l par perc alatt elfogyott es kormolhettem a recepteket!!Tegnap 3l foztem a biztonsag kedveert ;-) .Koszi :-*

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-06-08 11:16

Aaaaz igen! Szép kis mennyiség. Nagyon örülök, hogy ízlett! :-)
Eszter

KOrsi
K.Orsolya / KOrsi Sun, 2010-06-06 21:46

Megcsinaltuk! Rendesek voltak ferjem szulei, kisegitettek minket, s hoztak nekunk rebarbarat...
Az eredmeny frissitöen jo ital lett. Bevallom, nekem a gyömber izet meg szoknom kell, de ferjemnek nagyon izlett.
Latom, a bole is mar fent van az oldalon -- most, hogy van rebarbarank, semmi sem allithat meg! :)
A fotok pedig csodasak mindket receptnel, gratulalok hozza!
Meg annyit Szurosp-nak, hogy a mezeskalacs isteni lett, ma maris sikert aratott, pedig meg a magyar nemzeti szint meg sem kaptak (az agancsukra...)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2010-06-06 23:03

:)) Nagyon örülök kedves KOrsi a sikerednek! Nemzetközi hírnévre tettünk szert általad!:-DD A legjobbakat: Mrs Smith

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Fri, 2010-06-04 22:08

Mikor megláttam a főoldalon, annyira tudtam, hogy a TE recepted! :) Én holnap "eperbtülét" fogok készíteni rebarbarával, egy receptversenyre.

KOrsi
K.Orsolya / KOrsi Fri, 2010-06-04 21:49

Remekul hangzik ez a tea-recept! Itt, Svedorszagban most ugyis kimondottan meleg van mar napok ota -- melegebb, mint otthon Magyarorszagon... A rebarbara meg közismert es közkedvelt (nemhiaba, eszaki növeny ez) -- tehat feltetlenul ki fogjuk probalni. Bar meg javaban vilagos van (lassan 22 ora), de azert az elkeszitesevel varok holnapig...

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Fri, 2010-06-04 22:04

Komolyan imádom ezt az oldalt! :)) "Csak" egy tea, és megnyílnak a határok! Nagyon bírom, hogy ennyi országból, a világ minden tájáról jelentkeznek emberek, és első kézből tudhatjuk meg a helyi infókat, meg mindenfélét. Kedves KOrsi! Remélem kedvet kapsz, és Te is felraksz egy-két, vagy akár több helyi, vagy más finomságot, mindannyiunk örömére!:D A legjobbakat: Mrs Smith Ja, drága Esztikém, Neked már nem is mondtam semmit...Az ember hogy meg tudja szokni a minőséget, és a színvonalat! Pedig ez "csak" egy tea....De milyen, és hogy! :D

KOrsi
K.Orsolya / KOrsi Sat, 2010-06-05 08:09

Kedves Szurosp, azaz Mrs Smith! Az ember lanya nehezen követi a neveket, de ha jol ertem, a ket nev egy embert takar. :)
Epp ma reggel konstataltam, hogy az elkeszitett "Rögtön puha mezeskalacs" materiajat sikeresen elöl hagytam tegnap este, nem raktam hutöbe... Na, de sebaj: most mar bent van, s akkor majd csak delutan csinalom meg a javorszarvas (älg) mezeskalacsokat -- ajandek lesz, magyar-sved koprodukcio.
Par receptet mar tettem fel, s van közte "svedes" is. :)
En is szeretem ezt az oldalt, s a kedves tagjait!
Eszter! Lehet, a teaval varnom kell kicsit -- ferjem szerint tulzottan rajartam a reberbarankra, varni kell kicsit, hogy kellöen megnöhessenek. De amint elkeszitem, jelezni fogok.
KOrsi

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sat, 2010-06-05 11:17

Na, kedves KOrsi, megkövetlek! Megvagy a szakácsok között, persze, csak én voltam figyelmetlen! Bocsánat! Örülök, hogy nekifogtál a mézeskalácsnak, reméljük sikereket zsebelsz be vele, pláne jávorszarvasok formában! :) Azért mindenesetre várjuk kíváncsian a további mindenféle receptet! :)) A legjobbakat: Mrs Smith

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-06-04 22:03

Szia Orsi!
De jó! Örülök, hogy kipróbálod. Még nálunk is világos van (Németo.), de azért már én sem állnék neki. :-)
Majd írd meg, hogy ízlett!
Puszi!
Eszter
Hamarosan jön majd a bólé is ugyanebböl. Az is finom.

129
rebarbara 700 g
gyömbér 30 g
barna cukor 100 g
teafilter 4 db