Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parmezánchips

Parmezánchips
Parmezánchips
17 perc / előkészület: 5 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokoldalúan felhasználhatók ezek a házi készítésű sajttallérok: tehetjük salátákba, egy félbevágott koktélparadicsomot ráültetve kínálhatjuk finom partifalatként, adhatjuk krémlevesekhez, de önmagában is rágcsálhatjuk egy pohár vörösbor kísérőjeként.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Póréhagyma krémleves
Zellerkrémleves


alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy serpenyőt szárazon felhevítünk. Két részletben sütjük a sajttallérokat: először négy evőkanálnyi sajtot terítünk szét egyenletesen a serpenyőben, négy kis kört formálva. Amikor a zsír nagy része kisül a sajtból, a sajt elkezd megkeményedni, ekkor egy lapáttal alányúlva mindegyiket megfordítjuk és aranyszínűre sütjük a másik oldalukat is. Ugyanígy járunk el a maradék sajttal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 41 497
elküldve: 4
receptkönyvben: 577
elkészítve: 10/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan nyitó, Dukan lépegető, Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
alkalom: húsvét, buli receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
mikor: vacsora

egyéb elnevezések

Parmezántallér

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

radica947
radica947 Tue, 2011-11-22 19:29

Sziasztok, én a lánykámtól kaptam egy dobozban fél kg parmezánt, /a szomszédasszonyom azt mondta, nekem az ára elég lenne nyugdíj kiegészítésnek/ de az porrá van reszelve, tésztákra nagyon finom, de abból is meg lehet csinálni ezt a tallért? Előre is köszönöm, ha még jár erre valaki és válaszol, szép napot Icamama

livedli
livedli Tue, 2010-07-27 10:08

Lehet ezt másik sajtból is csinálni? Köszi válaszod!

petra
Petra / petra Sun, 2009-03-08 19:57

nem kell bocsánatot kérni:-))
ez szerintem a nagy parmezánrajongóknak jön be igazán, hisz 100%-os, tömény parmezáníz:-))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-03-08 17:40

bocsánatot kérek de nekem nemnagyon ízlett.....

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2008-10-15 06:41

A póréhagyma krémleves mellé ezt is elkészítettem. Az én ízlésemnek egy kissé sós volt, de a férjemnek nagyon ízlett. Máskor is meg fogom csinálni.

314
parmezán sajt 16 dkg