Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsándzsem

Padlizsándzsem
Padlizsándzsem
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Török eredetű dzsemkülönlegesség.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hideg vízben alaposan mossuk meg a hámozott padlizsánt. (A padlizsán lehet egyben is, de fel is darabolhatjuk.)
  2. A cukorból és vízből folyamatos kevergetés mellett főzzünk cukorszirupot.
  3. Mérsékeljük a hőt, majd adjuk hozzá a szárazra törölt padlizsánokat és a citrom levét. Folytassuk a főzést, amíg a cukorszirup be nem sűrűsödik és a padlizsán színe szép barnára nem vált.
  4. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd tegyük befőttes üvegbe és zárjuk le.
  5. 2-3 nap után a padlizsánjam már fogyasztható is.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 788
elküldve: 2
receptkönyvben: 89
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

padlizsánjam

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

chushi
chushi Thu, 2010-08-12 15:01

 

Hmmm, ez fincsi lehet! Én is kíváncsi lennék a másik receptre is és arra is, hogy meddig áll el?

ejiku
Maria. / ejiku Thu, 2010-08-12 17:58

Ha szereted a nagyon édes lekvárokat,dzsemeket,akkor ez ízleni fog neked.
Nem tudom meddig áll el mert ez az adag cca 2 db - 150 grammos uvegre elég.De gondolom ugyan annyit kibír mint bármelyik lekvár,dzsem.

elif
Tekten Elif / elif Fri, 2010-08-06 10:06

Én minipadlizsánnal ismerem, lime-al, szegfűszeggel főzve. Biztosan érdekes lehet ez is! Üdv: Elif

ejiku
Maria. / ejiku Fri, 2010-08-06 13:18

A limet vagy a citrom csak azért van benne hogy ne legyen annyira édes,énszerintem.A szegfuszeg pedig jobban a gyumolcs érzetet adja.Majd leírhatnád ezt a dzsemet.koszi.

926
padlizsán 90 dkg
cukor 90 dkg
víz 6 dl
citromlé 1 citromból nyert