r
Nosalty Logó

Ostoros rétes Dézi konyhájából

Dézi
Ostoros rétes Dézi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

1560
Kalória
27.7g
Fehérje
210.2g
Szénhidrát
68.7g
Zsír
58.7g
Víz
229.3g
Koleszterin
8.5g
Élelmi rost
69.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1560 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6241 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 339 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1200.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    210.2 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    657 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    622 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 1560 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.7 g

Zsír

  • Összesen
    274.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    917 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4801.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    734 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    1496 mg
  • Nátrium
    1895 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    840.8 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    234.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2627 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    698 micro
  • Kolin:
    765 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2488 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1641 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1037 micro
Összesen 6241 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 339 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból tésztát dagasztunk majd kelesztjük.
  2. Amíg a tészta kel, megcsináljuk a krémet. A margarint kicsit megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, a kakaóport és a tojások felvert kemény habját, beteszük a hűtöbe míg a tésztát előkészítjük.
  3. A már meg kelt tésztát 6 kis cipóra osztjuk, a cipókat egyenként nyújtjuk és egyenletesen elosztva bekenjük a csokis krémmel.
  4. 3- 3 rudacskát kapunk. Ezt összefonjuk, mint a copfot (fonott kalácsot).
  5. Tepsit kimargarinozzuk, beletesszük a tésztát, tetejét megkenjük a tojással.
  6. Szép pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Szomszéd Marikától kaptam a receptet. Mondhatom, nagy sikere volt. A tepsi pár perc alatt kifogyott.

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek