r
Nosalty Logó

Nyers, vegán, gluténmentes, ropogós káposztás kréker

NS
Nyers, vegán, gluténmentes, ropogós káposztás kréker
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

104
Kalória
3.9g
Fehérje
8.1g
Szénhidrát
7.1g
Zsír
62.2g
Víz
-
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
2.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3274 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    758 mg
  • Nátrium
    1640 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    373.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3158 micro
Összesen 623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

  1. A káposztát gyorsan lereszeljük. (Elektromosan, és mivel az én gépem nem tökéletes, hagy benne nagyobb darabokat is. De én nem bántam.)
  2. Ugyanezt tesszük a cukkinivel is. Majd összekeverjük őket, és megsózzuk. Hagyjuk levet ereszteni, és ázzanak is benne. (Gondoltam, az mind jó, ami benne van, maradhat.)
  3. Megőröljük, félig csak, a lenmagot. Hozzákeverjük a leves zöldségekhez. (Így, külön írva.) Nem nyomkodjuk ki, maradjanak csak az enzimek!
  4. Bele só, bors, ízlés szerint (jajj, de utáltam anyukám "ízlés szerint" instrukcióját!) szóval kóstolgassunk:) Ugyanez a római vagy nem római köménnyel is. Szerintem ez utóbbiakból mehet bele bátran egyébként. Én rómaival próbáltam, mert a család nem szereti az egyszerűbbet. Aztán jól össze kell keverni, és kész is vagyunk a mocskos munkával.
  5. Aszalás! Hurrá! Dolgozhat a masina! Vagy légkeverésesben vagy anélküliben lehet szárítani. Amikor belesimítjuk a tálcába (figyelem, tapadásmentes lap vagy sütőpapír!), én egy lapocskával szeleteket is képezek, hogy amikor kész, csak törni kelljen a "perforáció" mentén. Aszalás 40 C fokon, kb. 12-18 óra. Függően attól, hogy milyen vastagra terítettük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 40 °C

A férjem egy fél fej bio káposztával állított haza. Ha bio cucc romlik meg nálunk, az válóok. Mivel már barnult, inkább csináltam vele valamit. És a káposztás ropogtatni való amúgy is rajta volt a bakancslistámon:). Az (új) aszalóm is dolgozni vágyott. Így a kecske is meg a káposzta is...

További receptek

Medvehagymás sajtos roló

Ki ne imádná a sajtos rolót, pláne ha egy nagy csokor medvehagymával üdévé és tavasziasra hangoljuk? A hagyományos besameles massza helyett egy pillanatok alatt elkészíthető ...

Nosalty

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek