Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Natúr szezámkrém

Natúr szezámkrém
Natúr szezámkrém
8 perc / előkészület: 5 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Keleten a szezámmag a halhatatlanság magja, így szinte napi szinten fogyasztják. Reggelire én is gabonapehellyel, salátákkal, joghurtokkal vagy panírba keverve fogyasztom. Ez a recept egyszerű, és mégis rengeteg pozitív hatása van, ajánlom mindenkinek szeretettel.

hozzávalók / 9 adag

ajánlat

Pirítós kenyérre kenve, joghurtba, zabpehely kásába keverve is isteni finom. Akár süteményekbe is felhasználhatjuk krém helyett. Fogyasszuk minden nap, hiszen igazi jótéteményt jelent szervezetünk számára.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szezámmagot szárazon világosra pirítjuk, ügyelve arra, nehogy megégjen, mert keserű lesz.
  2. Ezután kávédarálón őröljük meg.
  3. Ízlés szerint adjunk hozzá mézet, és krémes, kenhető sűrűségűre kikavarjuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 235
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

receptkategóriák

egyéb elnevezések

egészséges nasi, mézes szezámmag krém, szezámkrém mézzel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Tue, 2015-02-17 17:31

Ó, én is sós krémre számítottam. Hagymafaló után már nem is tudok mit írni. :-)

viola01
Hagymafaló / viola01 Sat, 2015-02-07 12:53

Külföldön bárhol lehet kapni szezámkrémet, én természetesen jó pár éve rögtön bele is szerettem, de azóta se nyílt rá alkalmam, hogy ehessek. Ezért nagy köszönet a receptért! Én viszont biztosan teszek majd hozzá sót dögivel, mert amit akkor ettem, az is sós volt, és én is sós szájú vagyok inkább. :) Adok neked egy felhasználási tippet cserébe, amiben nem csalódhatsz: piríts meg egy nagy szelet kenyeret, dörzsöld be fokhagymával, kend meg vajjal (ne margarinnal), tégy rá egy salátalevelet, valamilyen semlegesebb ízű rántott halat (én csapó sügérrel szeretem, de hazánkban az beszerezhetetlen), és a rántott halat kend meg ezzel a szezámos krémmel. Olyan isteni szendvicset kapsz, melynek vonzereje az egyszerűségében rejlik. Saját kreálmány, de nem okoz majd csalódást. ;)

Nihonka
Nihonka / Nihonka Sun, 2015-02-08 11:47

Igen, tahininek hívják, itt van belőle bőven:-)) A férjem miatt nem nagyon sózhatok, de ízlés szerint lehet variálni.

Köszönöm szépen a tippet, ki fogom próbálni:-)

144
szezámmag 20 dkg
méz 2 ek