Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos-sárgarépás ivólé

Narancsos-sárgarépás ivólé
Narancsos-sárgarépás ivólé
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még az elmúlt évben kaptam a receptjét ennek a finom ivólének. Nekem is nagyon tetszik, már többször elkészítettem. Szinte minden évszakban el lehet készíteni, és az sem elhanyagolandó szempont, hogy az alapanyag sem kerül sokba. A családom azt mondta, jobb mint a bolti!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Szinte bármikor el lehet készíteni, mivel sárgarépát mindig lehet kapni, és a narancs sem hiánycikk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított 70 dkg sárgarépát feldaraboljuk, a narancsokat megmossuk, vékonyan levágjuk a külső héját, felszeleteljük.
  2. Megfőzzük a cukorral együtt az 5 liter vízben. Ha  puhára főtt a levét, leszűrjük, és a sárgarépás narancshéjat kis adagonként kevés levet hozzáöntve összeturmixoljuk.
  3. Visszaöntjük a főzőlevéhez, és újra felforraljuk. Ha nagyon sűrű, tehetünk még vizet hozzá, de később is hígíthatjuk. Ha kihűlt, máris fogyasztható a saját készítésű finom ivólé.
  4. Tartósítószer nélkül néhány napig hideg helyen eláll. Ha későbbi fogyasztásra szánjuk, tehetünk hozzá tartósítószert.
  • költség: 3 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 15 774
elküldve: 1
receptkönyvben: 170
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Minimax nagyi

Mióta szakács: 2011.10.11.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

narancsos sárgarépalé, sárgarépás ital

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Valus
Valus Mon, 2012-05-21 16:25

A narancs héj alatti fehér részét is bele főzitek a naranccsal együtt? Mi lesz így a vitaminokkal?

minimax nagyi
Minimax nagyi / minimax nagyi Tue, 2012-05-22 21:20

Csak a sárga héját kell megfőzni a sárgarépával, a narancs héj alatti fehér részét és a narancsot nem kell hozzátenni, nyugodtan megeheted!

csumpo
csumpo Thu, 2012-05-10 21:03

Ki fogom próbálni :) Terhesen állandóan ilyen italokat ittam, állandóan kívántam, de akkor még a bolti verziót ismertem. Kislányom is nagyon szereti, de most elkészítem neki én. :)

sziszi01
sziszi01 Sun, 2011-11-20 16:42

Szia!
Elkészítettem az ivólevet, nagyon fincsi lett! Én kevesebb narancshéjat és több répát tettem bele. Anyukám csinált valami ilyesmit évekkel ezelőtt. Köszi a receptet!
Sziszi

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Sun, 2011-11-13 18:26

Nekem tetszik ez az ital, csak sajnos a narancsok héja annyi vegyszerrel van tele, és engem ez a tény teljesen elrettent. Lehet biot kapni, de az nem lesz 3-400 Ft.

minimax nagyi
Minimax nagyi / minimax nagyi Fri, 2011-11-18 22:58

Te tudod, de szerintem a narancsokon sincs több vegyszer, mint az uborkán, paprikán, paradicsomon és a többi gyümölcsön, amit árulnak. Én magam is kertészkedem és lehetetlen bármit is megtermelni, nem volna mit betakarítani, ha nem védeném a kártevők és kórokozókkal szemben.

236
sárgarépa 70 dkg
narancs 4 db
cukor 20 dkg
víz 5 l
befőtt tartósító 0.2 csomag