r
Nosalty Logó

Narancsos kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 844 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 5056 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 844 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.9 g

Zsír

  • Összesen
    239.5 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5286.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1410 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    2151 mg
  • Nátrium
    1330 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    653.8 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2081 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    687 micro
  • β-crypt
    458 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1538 micro
Összesen 5056 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A narancsokat forró vízzel lemossuk, majd szárazra töröljük. A héjukat vékonyan lereszeljük, a levüket kifacsarjuk. A formát kizsírozzuk és kilisztezzük.
  2. A vajat a cukorral gépi habverővel habosra keverjük, amíg a massza krémszínű és lágy nem lesz.
  3. A narancshéjat és a vaníliás cukrot is beleszórjuk, a tojásokat egyenként beledolgozzuk. Csak addig keverjük, amíg a tojássárgája a tésztában már nem látható.
  4. A lisztet, az étkezési keményítőt és a sütőport összekeverjük, majd apránként a tésztára szitáljuk, jól belekeverjük. Először a narancslevet, majd a tejet is beleöntjük, (*) végül a formába töltjük.
  5. A hideg sütő alsó rácsára tesszük, és (gáz 2-3. fokozat) megsütjük. Ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta. (*) Ha igen, kivesszük és a sütőformában még kb. 15 percig pihentetjük. Kiborítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. Tálalás előtt porcukorral vékonyan megszórjuk, naranccsal,esetleg narancshéjcsíkokkal is díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 422
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16140
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 22.

Ajánló

*A kevert tészta megfelelő állaga nagyon fontos, különben száraz lesz a sütemény. Akkor jó, ha hosszú szálakban válik le a habverőről. *Próba: A kuglóf akkor sült meg, ha a beleszúrt  hurkapálcát kihúzva már nem tapad rá nyers tészta.

Receptkategóriák

A narancsízű kuglóf nagyon finom egy csésze jó erős kávéval, vagy tejszínnel és kandiscukorral kínált teával.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek