Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos keksz Gombi konyhájából

Narancsos keksz Gombi konyhájából
Narancsos keksz Gombi konyhájából
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly karácsonykor készítettem először ezt az isteni, narancsos süteményt. Könnyű elkészíteni, hamar készen van, kevés hozzávalóból. Ez a recept kb. 50 darabhoz elegendő. Érdemes kipróbálni :) Omlós, babapiskótához hasonló!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban összedolgozzuk a puha margarint, a lereszelt narancshéjjal és az átszitált porcukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját (én kézi mixert használtam).
  2. Rászitáljuk a lisztet a masszára, és óvatosan beleforgatjuk. Kinyomózsákba kanalazzuk a tésztaalapot (ha nincs, a sima zacskó is megteszi), majd sütőpapírral bélelt tepsibe rudakat nyomunk belőle. Ne nyomjuk közel őket egymáshoz, mert sütés közben szétfolynak kicsit.
  3. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Figyeljük, mert hamar megsül. Amint az alja szép barna, ki is vehetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 024
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombi

Mióta szakács: 2014.09.11.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: desszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1072
margarin 15 dkg
porcukor 10 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
tojássárgája 2 db
finomliszt 15 dkg