r
Nosalty Logó

Narancslikőr Gabinéni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gabinéni
Narancslikőr Gabinéni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
  • 0% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 0% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2076 kcal
  • 0% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 0% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    0.2 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 208 kcal
  • 0% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    574.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    370 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 2076 kcal
  • 0% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    0.2 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fél liter vodkát beleöntjük egy kicsit nagyobb űrtartalmú, sötét üvegbe.
  2. Az 5 narancsot alaposan megmossuk, zöldséghámozóval vékonyan meghámozzuk, és a héjakat beletesszük a vodkába. Ezzel pillanatnyilag nincs is több teendőnk, 1 hétig tartogassuk hűvös, sötét helyen (de nem kell a hűtőben), és lehetőleg legalább naponta egyszer rázzuk fel. (A narancsokat fogyasszuk el vagy használjuk fel valamihez, most nincs rá szükség.)
  3. 1 hét elteltével szedjük ki a héjakat a vodkából (most van alkalom kandírozni őket). Készítsünk kb. 2,5-3 dl frissen facsart narancsból (vagy 100%-os narancsléből) és kb. 20 dkg cukorból szirupot. Ha kihűlt, szűrjük át (főleg, ha mi magunk facsartuk a narancsot), öntsük össze a vodkával. (Nagyon fontos, hogy ne legyen meleg, mert akkor az alkoholtartalom elillan!!!)
  4. Töltsük csinos üvegekbe, és még legalább 2-3 hétig érleljük sötét helyen, és minél többször rázzuk fel. Minél többet áll, annál finomabb.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1399
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 06.

Receptkategóriák

Narancslikőr Gabinéni konyhájából
Gabinéni 9 recept

Nagyon finom itóka, kiváló ajándék, sütemények megbolondítója. Plusz a vodkában áztatott narancshéjat fel tudjuk használni kandírozáshoz, amely egészen más lesz, mintha "sima" héjból készítenénk. Először is, ázott 1 hétig a vodkában, tehát nagyon finom íze lesz, másodszor vékonyra van hámozva (és a vodka is kiszívja belőle a nedvességet), úgyhogy egy sokkal keményebb állagú, nagyon különleges nassolni valót tudunk belőle készíteni. Véleményem szerint süteménybe túl kemény, de rágcsálni isteni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek