Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancslikőr Gabinéni konyhájából

Narancslikőr Gabinéni konyhájából
Narancslikőr Gabinéni konyhájából
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom itóka, kiváló ajándék, sütemények megbolondítója. Plusz a vodkában áztatott narancshéjat fel tudjuk használni kandírozáshoz, amely egészen más lesz, mintha "sima" héjból készítenénk. Először is, ázott 1 hétig a vodkában, tehát nagyon finom íze lesz, másodszor vékonyra van hámozva (és a vodka is kiszívja belőle a nedvességet), úgyhogy egy sokkal keményebb állagú, nagyon különleges nassolni valót tudunk belőle készíteni. Véleményem szerint süteménybe túl kemény, de rágcsálni isteni!

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fél liter vodkát beleöntjük egy kicsit nagyobb űrtartalmú, sötét üvegbe.
  2. Az 5 narancsot alaposan megmossuk, zöldséghámozóval vékonyan meghámozzuk, és a héjakat beletesszük a vodkába. Ezzel pillanatnyilag nincs is több teendőnk, 1 hétig tartogassuk hűvös, sötét helyen (de nem kell a hűtőben), és lehetőleg legalább naponta egyszer rázzuk fel. (A narancsokat fogyasszuk el vagy használjuk fel valamihez, most nincs rá szükség.)
  3. 1 hét elteltével szedjük ki a héjakat a vodkából (most van alkalom kandírozni őket). Készítsünk kb. 2,5-3 dl frissen facsart narancsból (vagy 100%-os narancsléből) és kb. 20 dkg cukorból szirupot. Ha kihűlt, szűrjük át (főleg, ha mi magunk facsartuk a narancsot), öntsük össze a vodkával. (Nagyon fontos, hogy ne legyen meleg, mert akkor az alkoholtartalom elillan!!!)
  4. Töltsük csinos üvegekbe, és még legalább 2-3 hétig érleljük sötét helyen, és minél többször rázzuk fel. Minél többet áll, annál finomabb.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 875
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabinéni

Mióta szakács: 2015.12.20.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter, Valentin-nap
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: ital
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

házi likőr, narancslikőr házilag, alkoholos ital

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

208
vodka 5 dl
narancshéj 5 narancsból nyert
narancslé 250 ml
cukor 20 dkg