r
Nosalty Logó

Meggyes-mákos muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-mákos muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1041 kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3123 kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 260 kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2736.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    1360 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    877 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.2 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 1041 kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    131 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8209.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    4079 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    907 mg
  • Foszfor
    2631 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 3123 kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meggyszemeket kivesszük a befőtt levéből, és lecsöpögtetjük.
  2. Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, vagyis a mákot, a lisztet, a porcukrot és a sütőport.
  3. Egy másik tálba beleöntjük a tejet, hozzáütjük a tojást, belekanalazzuk az étolajat, majd ezt is jól elkeverjük.
  4. A sütőt előmelegítjük, és a muffinsütőbe belehelyezzük a papír sütőformákat (ennek hiányában elegendő, ha a muffinsütő mélyedéseit kikenjük egy kis vajjal).
  5. A tojásos-tejes keveréket hozzáadjuk a mákos-lisztes keverékhez, és egyenletesen simára keverjük benne. Ezután mindegyik papírformába 1 evőkanállal kanalazunk a masszából, majd mindegyikre rádobunk két szem meggyet. Erre jöhet a maradék massza (12 részre elosztva), végül pedig minden muffin tetejére 1 egész szem meggy.
  6. 20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 452
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 78
  • Össznézettség: 103637
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 31.

Ajánló

Még finomabb lesz, ha az 1 bögre tej helyett fele-fele arányban tejet és a meggybefőtt levét keverjük hozzá a masszához. Aki szeretné, készíthet a tetejére csokimázat is. Tipp: Mák helyett darált dióból elkészítve is nagyon finom! Ekkor meggy helyett más gyümölcsöt is használhatunk, de akár gyümölcs nélkül is készülhet.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sokszor elkészítettem már a bögrés mákos süteményt. Ennek a finomságnak az általam továbbfejlesztett változata lett nálunk a bögrés meggyes-mákos süti, ami az eredeti recepttől annyiban különbözik, hogy nincs csokimáz a tetején, viszont helyette jó alaposan teledobálom magozott meggybefőttel. Így nagyon szeretjük. Legutóbb úgy gondoltam, hogy kipróbálom a muffinsütőben való elkészítési módot is, és mondhatom, remek lett a végeredmény. :) Ezért ezt a módosított változatot most megosztom másokkal is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek