r
Nosalty Logó

Linzerkarika tojás nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petruska
Linzerkarika tojás nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez

Összesen 1423 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez

Összesen 5686 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez

Összesen 417 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    70.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1423 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    282.1 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1608.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    811 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    739.9 g
  • Cukor
    329 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2053 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 5686 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 417 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az ízesítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk annyi tejjel, hogy a tészta kellően összeálljon, de ne legyen ragacsos. Fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Közben a diót ledaráljuk, vagy apróra vágjuk, összekeverjük egy kevés cukorral.
  3. Bekapcsolom a sütőt 200 fokra. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk ( 3-5 mm) a tésztát.
  4. Minden másodiknak kiszúrjuk a közepét. Lehet sima kör alakú kiszúrót vagy virág mintásat vagy valami mást használni.
  5. A lyukasakat megkenjük tejjel, belemártjuk a cukros dióba, és a sütőlapra tesszük őket. Persze a teliket is kisütjük!
  6. Világosra sütjük, rácson kihűtjük.
  7. Kedvenc házi lekvárral összeragasztunk egyet-egyet. 1-2 nap után a lekvártól lesz puha, frissen ropogósabb.
  8. Jól zárodó dobozban sokáig eláll. Tetejét porcukorral megszórjuk tálaláskor. Feltéve, ha sikerül jól eldugnunk! :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 31758
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Linzerkarika tojás nélkül
Petruska 61 recept

Nagymamám régi receptje alapján. Sátoros ünnepeknél is sokat csinálok, mert jó előre el lehet készíteni, hiszen állnia kell, hogy puhuljon!

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

Az ízesítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek