Nosalty Logó

Linzer 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
erica78
Linzer 5.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A ragasztáshoz és a hintéshez

Összesen 1207 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A ragasztáshoz és a hintéshez

Összesen 4822 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A ragasztáshoz és a hintéshez

Összesen 435 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1073 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.2 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 1207 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    210.2 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4292.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1042 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1845 mg
  • Nátrium
    1075 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    668.8 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 4822 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 435 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A ragasztáshoz és a hintéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk.
  2. Kinyújtjuk lisztes deszkán, és kiszaggatjuk belőle a köröket.
  3. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
  4. Bármilyen lekvárral megkenjük, tetejüket porcukorral meghintjük és kész.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 48038
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

erica78 4 recept

Finom aprósüti. Én a közepét kisebb pogácsa-szaggatóval lyukasztottam ki.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

zsirral finomabb a linzer mert szerintem enye mogyoró ize lesz töle

erica78

Igen én is zsírral készítem!

Törölt felhasználó

Ilyen finom, puha linzer receptet még nem találtam. Heti rendszerességgel meg kell sütnöm a családnak. Már annyira módosítottam, hogy csinálok bel?le islert is. Úgy is tökéletes. Köszönöm szépen! Ildus

erica78

Nagyon örülök ez a nagymamim receptje és hát tudjuk jól a nagymamik mindig jót és jól sütnek!! :-) Mindig örülök ha kapok pozitiv vissza jelzést!!! És a negativon is tudok változtatni! :-)

Törölt felhasználó

azt szeretnem kerdezni hogy a porcukrot lehet helyettesiteni kristalycukorral?

erica78

Persze hogy lehet én jobban szeretem a porcukit,de ha neked ugy jobb nosza rajta! :-)

illesera

Sziasztok! Amilyen egyszer?, olyan finom is ! Most lett kész, még inkább kekszes, de már most isteni! Reszeltem a tésztába egy kis citromhéjat, + 1 tasak vaniliás cukrot, a tetejét megkentem felvert tojással, és megszórtam szeletelt mandulával.Nagyon jó kis recept, és pillanatok alatt készen van! Köszi,üdv Era

erica78

Gyors és finom.Örülök ha tetszett!!!Jo étvágyat hozzá.

csokimano

Szia! Lehet, hülyeséget kérdezek, de eddig margarinnal csináltam, és szeretném kipróbálni a receptedet. A zsírnak fagyosnak kellene lennie, vagy milyen állagúnak? Az összes hozzávalót együtt vegyítem, vagy a lisztet és a zsírt össze kell morzsolnom? Bocs, ha hülye kérdések :) El?re köszönöm a válaszod! Szia

erica78

Szia csokimano nem hülye kérdés ez én is szoktam kérdezni ha itt meg látok egy receptet és valami nem tiszta. :-)Nem kell fagyosnak lennie én a hütöböl ahogy ki veszem ugy adom hozzá és igen az összes hozzávalót össze gyúrod nem kell külön.Hát most a zsír vagy vaj én igy is ugyis szoktam a zsírtol finibb.Örülök ha segíthettem!!!! Szia.

Törölt felhasználó

Szia. 2 kérdés: finomliszttel kell ??? és hány napig tartható? köszike

Törölt felhasználó

Meg szeretném csinálni karácsonyra és az lenne a kérdésem, hogy meddig áll el?:)

Törölt felhasználó

Kedves Erica78! Elkészítettem a linzert, ráadásul dupla adagban, gondolván a családom szereti, biztosan finom lesz. Nekem olyan kemény lett mint a bádog, verekedni lehet vele. Semmilyen módon nem puhult meg. A sütési id? is sok, 25 percnél megég. Pontosan mindent úgy csináltam ahogy le van írva, így foggalmam sincs mit rontottam el..:( Tipp? Üdv, Raniett

Törölt felhasználó

Én is megcsináltam, úgy ahogy írva volt, egyb?l dupla adagban, és tökéletes lett. Igaz, id?t nem mértem, mennyi id? alatt sült meg, én egyszerre két tepsivel tettem a süt?be, és mire a következ? kett?t megtöltöttem, addigra megsült ami bent volt. El?ször azt hittem, hogy valami nem okés, mert nagyon kemény volt (pedig a színe tökéletesnek t?nt), de ahogy bekentem lekvárral (saját sárgabaracklekvár, amiben még cukor se volt :)) állt kb. egy órát és annyira fincsi lett, hogy a két fiam el?l alig tudtam magamnak néhányat menekíteni (pedig nem kevés lett a dupla adagból!). Szóval szerintem tökéletes recept. Nagyon köszönöm

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett! Nekem a süt?b?l kivéve sem volt kemény, pedig türelmetlen lévén nem pihentettem a h?t?ben sem. A sütési id? nálam 15 perc, de gondolom ez süt?je válogatja, én villanyt?zhelyen sütöttem. Egyébként ez volt az els? zsírral sült sütim. :)

Törölt felhasználó

Háát, sok-sok linzer recept van itt a Nosalty-n, sokat ki is próbáltam már, de kb. három éve minden sulis farsangkor, karácsonyi bulikor csak ezt az egyet választom. Nagyon-nagyon jó. Annyi megjegyzésem lenne csak, igaz én pici szaggatóval szoktam, de a sütési id? igen rövid, mindössze 8-10 perc. Köszi a receptet! Nagyon jó! u.i: a szimpla adag el?szörre sem volt elég, már kitapasztaltam azt, hogyha én is enni szeretnék bel?le háromszoros adagot kell csinálni :)

Hozzávalók

A tésztához

A ragasztáshoz és a hintéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek