Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros linzer Marika konyhájából

Lekváros linzer Marika konyhájából
Lekváros linzer Marika konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű linzertészta. Ünnepnapokon mindig elkészítem, mindenki kedveli. Porhanyós, puha. Kedvenc lekvárodat használhatod. Az unokám az eperlekvárt szereti, ezért azzal készítem.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bármikor, gyorsan elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és pihentetjük egy fél órát.
  2. A tésztából félujjnyi (1 cm) lapot nyújtunk. Fémes rózsaformával kiszúrjuk a tésztát. A felének a közepébe kis lyukat szúrunk egy gyűszűvel.
  3. A tepsibe sütőpapírt teszünk, ráhelyezzük a kiszúrt tésztákat, és 20 percig sütjük. Ha megemeljük a tésztát és az alja rózsaszín, akkor megsült.
  4. Ha kihűlt, akkor eperlekvárral megkenjük a teli sütikorongot, és rátesszük a kiszúrt korongot. Porcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 046
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

by Marika

Mióta szakács: 2015.03.27.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
babakonyha: baba 12-18 hónap
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

eperlekváros linzer, ízes linzerkarika, linzer

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pearl1964
Pearl1964 Tue, 2015-12-15 15:07

Kedves Marika!

Rátom, hogy nem rég óta vagy itt szakács...szerintem nem is kéne nagyon erőltetni!
A linzeres recepted több sebből is vérzik, az alábbiak szerint:

Túl sok a liszt az arányokhoz képest, a sütési idő 10 perc és nem 20, mert így nagyon száraz lesz az egész, továbbá elfelejtetted azt is hozzáírni, hogy a fél óra tészta pihentetést hűtőben kell végezni és nem utolsó sorban a tésztát nem 1 cm-esre kell nyújtani, hanem éppen a felére, mert így túl vastag lesz.

Úgy érzem, ezek így összességében elég ahhoz, hogy ez a süti ne sikerüljön jól, mint ahogy nem is sikerült!
Üdv.
Gyöngyi

witch
witch / witch Wed, 2015-12-16 03:01

Miert lenne tul sok a liszt? Te mar kiprobaltad? Nem fog kiszaradni, mert O nem fele olyan vekonyra nyujtotta, szoval dupla vastag teszta= dupla sutesi ido.
Az 1 dl tejfoltol, pedig szerintem teljesen mindegy milyen vastag, ugy is puha lesz.
A kepen pedig latni lehet, hogy igen is sikerult! Legkozelebb, akkor kritizalj, ha kiprobalsz valamit, de tudod mit, inkabb ne eroltesd. :o)

766
margarin 25 dkg
finomliszt 0.5 kg
tojássárgája 2 db
cukor 10 dkg
tejföl 1 dl
eperlekvár 10 dkg