Kókuszos bonbon
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS

adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 52% Zsír
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
50 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
25g margarin179 kcal
Összesen
410
Kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 52% Zsír
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
30g kókuszreszelék198 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
100g margarin717 kcal
Összesen
1634
Kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 52% Zsír
-
34.8g étcsokoládé190 kcal
-
10.5g kókuszreszelék69 kcal
-
2.4g porcukor9 kcal
-
17.4g habtejszín51 kcal
-
34.8g margarin250 kcal
Összesen
569
Kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 52% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 36.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 12.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 240 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 226 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 167 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
410
Kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 52% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 146.8 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 662.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 180 mg
-
Foszfor 303 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.4 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 50.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 961 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 905 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 666 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
1634
Kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 52% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 51.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 17.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 335 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 315 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 232 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
569
Kcal
Hozzávalók
-
10 dkg étcsokoládé
-
1 ek porcukor
-
50 ml habtejszín
-
10 dkg margarin
Elkészítés
- Felolvasztom lassan a csokoládét vízgőz felett. Elővesszük a jégkockatartót vagy a bonbon készítőt, és egy teáskanálnyit beleteszünk. Úgy forgatjuk (esetleg ecsettel kenjük), hogy minden oldalán legyen csokoládé (fontos, hogy az oldalain is). 15 percre hűtőbe tesszük.
- Ezután megismételjük, de már inkább csokoládétakarékosan, csak az oldalaira próbáljuk forgatni a csokit. 15 percre ismét hűtőbe kerül.
- Elkészítjük eközben a tölteléket. Vízgőz felett 5 evőkanál tejszínt 1 evőkanál porcukorral összefőzünk, beletesszük az 5 evőkanál kókuszreszeléket (csapott ek), összekavarjuk, és beletesszük a margarint. Levesszük a gőzről.
- A csokis kockákat megtöltjük, de vigyázzunk, ne tegyük tele, mert akkor alja nem igazán lesz. 15 percre hűtőbe tesszük.
- Végül a tetejükre egy teáskanál meleg csokoládét még teszünk, és mehet vissza a hűtőbe, ezúttal 30 percre.
- Ezután óvatosan kinyomkodjuk a formából (meglepően könnyen kijött nekem).
- Receptkönyvben: 577
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 43220
- Feltöltés dátuma: 2010. november 18.
Ajánló
A tölteléket bármivel helyettesíthetjük, ami normális bonbonokban is van. A fantáziánk szab határt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17524 recept
Bon-bont szerettem volna készíteni, de nem tudtam, hogyan álljak hozzá. Néztem bonbon formákat, nekem túl drágának tűntek, ezért vettem egy jégkockatartót, hátha az is megteszi. Megcsináltam, és ízlett az egész családnak. Kb. 10-12 darab jön ki belőle.
Hozzászólások (11)
Szia! A hétvégén kifogom próbálni.Nekem van bon bon formám egyszer kaptam a férjemtöl,de még nem használtam.De most biztos kifogom.Köszi a receptet a férjem a kókuszos dolgokat szereti.Maria
Kedves Mária! Kíváncsian várom a végeredményt :)
Nyam-nyam!Folyik a nyálam!Ki fogom próbálni! Milyen fajta tejszínt használsz?
Szia! Sima habtejszínt! :) De minap csináltam túróst! Túró áttörve+citromhéj+cukor+tejszín amennyi kell, hogyne legyen "töm?s" ezt tölteni vele az is nagyon finom volt :) és kísérletezgettem még, talán jobb a végeredmény, ha a kis tégelyeket teletesszük csokival várunk 5-10 mp-et és kiöntjük, majd h?t? mégegyszer megismételjük :) csak húzd le a csokit ami nem ment bele a formába :) Sok sikert! A végeredményr?l majd írj, kíváncsian várom!
Szia! Én tegnap el?tt csináltam meg, de nem volt étcsokim, úgyhogy tejcsokiból csináltam...állati jó volt így is! Csodás a recepted! Legközelebb étcsokival is kipróbálom. Köszönöm!
Örülök neki, hogy sikerült!
sziasztok! nekem nem jött össze, nem jött ki a szilikon jégkockatartóból :( a bonbon. de finomnak finom. lehet hogy vékonyra sikerült a csoki bevonat?
A jégkocka "kicsokizását" 2x kell megismételni, majd leh?teni! lehetséges, hogy túl vékony lett :( Sajnálom, azért majd próbáld ki kés?bb mégegyszer!
Kedves gery, azt szeretném kérdezni t?led , hogy ezek a szépségek szerinted mennyi ideig eltarthatóak?? Vagy csak "azonnal" fogyasztandó ?Már kikentem a formát ( ma kaptam :-) ) a megfelel? bels?t keresem. Ajiba szeretném készíteni adventi naptárba,így eltarthatónak kellene lennie. Válaszodat el?re is köszönöm! Böbci
Hello! Bocsi hogy csak most :( Hát, mivel nem temperált a csoki egy id? után foltos lesz.. Én azt mondom, hogy egy, max 2 hét.. A tejtermék csak benne van, de ez az 1-2 hét is h?tve! Gondolom úgy már nem lesz jó a naptárba :(
sziasztok.azt lehet,hogy csak a tölteléket csinálom meg, kis golyókat formálok és csokiba mártom? én szaloncukorként csinálnám meg,szóval nem kell a szép forma. köszi a választ!
Hello! Ahhoz túl száraz lesz, hogy magától megálljon! De ha kísérletezel a folyadékkal, teszel még hozzá kis tejszínt, akkor valószín? jó lesz!
Köszi a választ,nem mertem naptárba rakni,de ki fogom próbálni,mert tetszik a recept :-)) Böbci
Szia!Én még nem csináltam meg a sütit de az nem baj ha nem szlikonos a jégkockatartóm?
Kedves vanika! Szerintem baj lesz, mivel mikor ki szeretnéd szedni a megszilárdult csokit a tartóból, sehogy sem fog kijönni. A szilikonosnak csak megnyomod a tetejét, és szépen el is válik. Esetleg kipróbálhatod azt, mint a profibbak, hogy jól hozzáütik az asztalhoz a formát és akkor szépen kiesik. De ha id?d/pénzed/kedved engedi, akkor bármelyik hipermarketben tudsz vásárolni párszáz forintért ilyen formát.
szia most jutottam el odáig, h vettem szilikon formát, pedig már hetek óta készülök a recepted elkészítésére. istenien hangzik, de folyton azon agyalok, hogy az oldalain hogyan fog rajta maradni a csoki... mert hát lefolyik, nem ? és akkor a (leend?) teteje vastag lesz, az oldalán meg nuku csoki... van erre vmi technika ? vagy s?r?bbre kell csinálni a csokit ? és még egy kérdés. Rama helyett vaj is jó ? el?re is köszi a választ ! :)
Bocs, hogy én válaszolok, de nem kell aggódnod, mert nem folyik le a csoki a formák oldalán, mert nem olyan nagyon híg olvasztott állapotában sem. Én is el?ször készítettem, de nem volt ilyen gondom. Viszont a kritikus helyeket mint pl. élek, sarkok, úgy vettem, észre, jól be kell csokizni, mert nekem volt, ami kilyukadt, ugyanis nem kentem elég csokit oda. Nekem inkább az a gondom, hogy elég kicsit a formák, és nincs olyan kicsi ecsetem! :)
Szia! Nagyon tetszett a recepted, els?sorban a jégkockatartós bonbon készítési technikád :) Én is sajnálok kiadni pár ezret egy bonbon készít?ért, pedig nagyon tetszettek az otthon készült kis csokik. A recepted hatására be is szereztem egyet, kipróbáltam, és nagyon jól sikerült! Köszönöm a tippet, nagyon szép bonbonokat gyártottam szilikon jégkockakészít?vel! Igaz, a töltelék mogyorókrém volt, kókuszos krémet még nem f?ztem. Mivel ajándékba szeretném majd készíteni ?ket, nem nagyon akarok tejszínes dolgot beletenni, nehogy a melegben megromoljon. Fehér csokival is kipróbáltam, nehezebben kenhet? szerintem, de úgy is sikerült! Még egyszer köszi, hálás vagyok érte!