r
Nosalty Logó

Kókuszos bonbon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kókuszos bonbon
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 52% Zsír
Összesen 410 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 52% Zsír
Összesen 1634 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 52% Zsír
Összesen 569 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 52% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 410 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 52% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    146.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    961 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    905 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    666 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 1634 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 52% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 569 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felolvasztom lassan a csokoládét vízgőz felett. Elővesszük a jégkockatartót vagy a bonbon készítőt, és egy teáskanálnyit beleteszünk. Úgy forgatjuk (esetleg ecsettel kenjük), hogy minden oldalán legyen csokoládé (fontos, hogy az oldalain is). 15 percre hűtőbe tesszük.
  2. Ezután megismételjük, de már inkább csokoládétakarékosan, csak az oldalaira próbáljuk forgatni a csokit. 15 percre ismét hűtőbe kerül.
  3. Elkészítjük eközben a tölteléket. Vízgőz felett 5 evőkanál tejszínt 1 evőkanál porcukorral összefőzünk, beletesszük az 5 evőkanál kókuszreszeléket (csapott ek), összekavarjuk, és beletesszük a margarint. Levesszük a gőzről.
  4. A csokis kockákat megtöltjük, de vigyázzunk, ne tegyük tele, mert akkor alja nem igazán lesz. 15 percre hűtőbe tesszük.
  5. Végül a tetejükre egy teáskanál meleg csokoládét még teszünk, és mehet vissza a hűtőbe, ezúttal 30 percre.
  6. Ezután óvatosan kinyomkodjuk a formából (meglepően könnyen kijött nekem).
  • Receptkönyvben: 577
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 43220
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 18.

Ajánló

A tölteléket bármivel helyettesíthetjük, ami normális bonbonokban is van. A fantáziánk szab határt.

Receptkategóriák

Bon-bont szerettem volna készíteni, de nem tudtam, hogyan álljak hozzá. Néztem bonbon formákat, nekem túl drágának tűntek, ezért vettem egy jégkockatartót, hátha az is megteszi. Megcsináltam, és ízlett az egész családnak. Kb. 10-12 darab jön ki belőle.

Hozzászólások (11)

Maria.

Szia! A hétvégén kifogom próbálni.Nekem van bon bon formám egyszer kaptam a férjemtöl,de még nem használtam.De most biztos kifogom.Köszi a receptet a férjem a kókuszos dolgokat szereti.Maria

Törölt felhasználó

Kedves Mária! Kíváncsian várom a végeredményt :)

Törölt felhasználó

Nyam-nyam!Folyik a nyálam!Ki fogom próbálni! Milyen fajta tejszínt használsz?

Törölt felhasználó

Szia! Sima habtejszínt! :) De minap csináltam túróst! Túró áttörve+citromhéj+cukor+tejszín amennyi kell, hogyne legyen "töm?s" ezt tölteni vele az is nagyon finom volt :) és kísérletezgettem még, talán jobb a végeredmény, ha a kis tégelyeket teletesszük csokival várunk 5-10 mp-et és kiöntjük, majd h?t? mégegyszer megismételjük :) csak húzd le a csokit ami nem ment bele a formába :) Sok sikert! A végeredményr?l majd írj, kíváncsian várom!

Törölt felhasználó

Szia! Én tegnap el?tt csináltam meg, de nem volt étcsokim, úgyhogy tejcsokiból csináltam...állati jó volt így is! Csodás a recepted! Legközelebb étcsokival is kipróbálom. Köszönöm!

Törölt felhasználó

Örülök neki, hogy sikerült!

Törölt felhasználó

 

Törölt felhasználó

 sziasztok! nekem nem jött össze, nem jött ki a szilikon jégkockatartóból :( a bonbon. de finomnak finom. lehet hogy vékonyra sikerült a csoki bevonat?

Törölt felhasználó

A jégkocka "kicsokizását" 2x kell megismételni, majd leh?teni! lehetséges, hogy túl vékony lett :( Sajnálom, azért majd próbáld ki kés?bb mégegyszer!

Böbci

Kedves gery, azt szeretném kérdezni t?led , hogy ezek a szépségek szerinted mennyi ideig eltarthatóak?? Vagy csak "azonnal" fogyasztandó ?Már kikentem a formát ( ma kaptam :-) ) a megfelel? bels?t keresem. Ajiba szeretném készíteni adventi naptárba,így eltarthatónak kellene lennie. Válaszodat el?re is köszönöm! Böbci

Törölt felhasználó

Hello! Bocsi hogy csak most :( Hát, mivel nem temperált a csoki egy id? után foltos lesz.. Én azt mondom, hogy egy, max 2 hét.. A tejtermék csak benne van, de ez az 1-2 hét is h?tve! Gondolom úgy már nem lesz jó a naptárba :(

Andi89

sziasztok.azt lehet,hogy csak a tölteléket csinálom meg, kis golyókat formálok és csokiba mártom? én szaloncukorként csinálnám meg,szóval nem kell a szép forma. köszi a választ!

Törölt felhasználó

Hello! Ahhoz túl száraz lesz, hogy magától megálljon! De ha kísérletezel a folyadékkal, teszel még hozzá kis tejszínt, akkor valószín? jó lesz!

Böbci

Köszi a választ,nem mertem naptárba rakni,de ki fogom próbálni,mert tetszik a recept :-)) Böbci

Törölt felhasználó

Szia!Én még nem csináltam meg a sütit de az nem baj ha nem szlikonos a jégkockatartóm?

Törölt felhasználó

Kedves vanika! Szerintem baj lesz, mivel mikor ki szeretnéd szedni a megszilárdult csokit a tartóból, sehogy sem fog kijönni. A szilikonosnak csak megnyomod a tetejét, és szépen el is válik. Esetleg kipróbálhatod azt, mint a profibbak, hogy jól hozzáütik az asztalhoz a formát és akkor szépen kiesik. De ha id?d/pénzed/kedved engedi, akkor bármelyik hipermarketben tudsz vásárolni párszáz forintért ilyen formát.

Törölt felhasználó

szia most jutottam el odáig, h vettem szilikon formát, pedig már hetek óta készülök a recepted elkészítésére. istenien hangzik, de folyton azon agyalok, hogy az oldalain hogyan fog rajta maradni a csoki... mert hát lefolyik, nem ? és akkor a (leend?) teteje vastag lesz, az oldalán meg nuku csoki... van erre vmi technika ? vagy s?r?bbre kell csinálni a csokit ? és még egy kérdés. Rama helyett vaj is jó ? el?re is köszi a választ ! :)

Törölt felhasználó

Bocs, hogy én válaszolok, de nem kell aggódnod, mert nem folyik le a csoki a formák oldalán, mert nem olyan nagyon híg olvasztott állapotában sem. Én is el?ször készítettem, de nem volt ilyen gondom. Viszont a kritikus helyeket mint pl. élek, sarkok, úgy vettem, észre, jól be kell csokizni, mert nekem volt, ami kilyukadt, ugyanis nem kentem elég csokit oda. Nekem inkább az a gondom, hogy elég kicsit a formák, és nincs olyan kicsi ecsetem! :)

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon tetszett a recepted, els?sorban a jégkockatartós bonbon készítési technikád :) Én is sajnálok kiadni pár ezret egy bonbon készít?ért, pedig nagyon tetszettek az otthon készült kis csokik. A recepted hatására be is szereztem egyet, kipróbáltam, és nagyon jól sikerült! Köszönöm a tippet, nagyon szép bonbonokat gyártottam szilikon jégkockakészít?vel! Igaz, a töltelék mogyorókrém volt, kókuszos krémet még nem f?ztem. Mivel ajándékba szeretném majd készíteni ?ket, nem nagyon akarok tejszínes dolgot beletenni, nehogy a melegben megromoljon. Fehér csokival is kipróbáltam, nehezebben kenhet? szerintem, de úgy is sikerült! Még egyszer köszi, hálás vagyok érte!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek