r
Nosalty Logó

Karamellás hamis tiramisu

NS
Karamellás hamis tiramisu
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

762
Kalória
11.5g
Fehérje
73g
Szénhidrát
47.8g
Zsír
58.3g
Víz
109.3g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
47.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 762 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 4573 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 762 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    287 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    656 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1689.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    437.8 g
  • Cukor
    288 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    350.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    696 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 4573 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 327 kcal

Elkészítés

  1. A cukrot egy lábasban felolvasztjuk, majd felöntjük 1 dl tejszínnel. Hagyjuk kihűlni.
  2. Miután a karamellkrém kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgáját, a vajkrémet és a habbá vert tejszínt.
  3. A babapiskótát a kávéba forgatjuk, és egy tál aljára szépen egymás mellé lerakjuk. Ráöntjük a krém felét, majd a tetejére rakjuk a többi kávéba forgatott babapiskótát, és a maradék krémet a tetejére öntjük.
  4. Rászórjuk a mogyorót, és minimum 4-5 órára a hűtőbe rakjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p

Igaz ami igaz, nem sok köze van a hagyományos értelemben vett tiramisuhoz. Talán csak annyi, hogy a krém, kávéban forgatott babapiskótára van öntve... Ennek ellenére nagyon finom sütemény, kár kihagyni. Általában sótlan földimogyorót szoktam rakni a tetejére, most viszont már csak a helyi kisboltba volt időm kiszaladni, ahol csak diákcsemegét kaptam. Az eredeti tervem az volt, hogy kiválogatom a mogyorót, és csak azt rakom rá. Végül ezt a műveletet túl időigényesnek ítéltem meg, úgyhogy a mazsolát is rászórtam a tetejére. De nem bántam meg, jó ízt adott neki.

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...