r
Nosalty Logó

Káposztás gombóc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Káposztás gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 713 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 2849 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 175 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2557.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    1890 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 713 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    131.5 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10231 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1010 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1247 mg
  • Nátrium
    7561 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    845.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    583 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    565 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    665 micro
Összesen 2849 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyát héjában feltesszük főni egy fazékban, sós vízben.
  2. A lábasba beletesszük a 2 ek zsírt, alágyújtunk, belerakjuk a felkockázott vöröshagymát, a sót, a lereszelt friss káposztát, és közepes lángon, fedő alatt elkezdjük főzni-párolni. A káposzta friss, nem kell víz, enged magából!
  3. Olykor ránézünk, megkeverjük, majd amikor már majdnem kész, puha, ráöntjük az ecetet, és tovább pároljuk fedő alatt.
  4. Most már figyeljük, mert lekaphat, keverni kell, kezd szépen barnulni. Teszünk bele cukrot az ecet ellensúlyaként, majd mikor már puha és finom, fedő nélkül hagyjuk pár percet pirulni, leve ne legyen, és teszünk bele őrölt borsot, keveset.
  5. A burgonya kész, vizet leöntjük, hagyjuk hűlni kicsit. Pucoljuk, tálban összetörjük.
  6. Rá a tojásokat, a sót és a zsírt, elkezdjük összekeverni, és annyi lisztet, amivel egynemű anyaggá tudjuk keverni, gyúrni.
  7. Gombócokat formázunk belőle, majd azokat egyenként kinyújtjuk, és mindegyik közepébe teszünk egy teáskanálnyi káposztát. Újra gombóccá formázzuk, és sós, olajos vízben kifőzzük. Ha feljön a víz tetejére, lecsepegtetjük, és kiszedjük egy tálba.
  8. Tálaláskor mindenkinek adunk rá reszelt trappista sajtot és tejfölt.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 15717
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 16.

Ajánló

Lehet előtte levest is kínálni, aki úgy gondolja, hogy ez neki a második féle lesz, de maradhat egytálétel is. Eléggé laktató. Friss citromból limonádét készítettem, aki gondolja, más italt kínáljon mellé ízlése szerint.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Káposztás gombóc
Éva-Anyóca 350 recept

Szeretjük a burgonyát. A gombócot is. Már volt az idén epres és barackos, most sós ízre gondoltam, és találtam egy receptet, ami pont  megfelelt ennek a gondolatomnak. Nagyon finom lett és laktató.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...