r
Nosalty Logó

Kandírozott narancshéj Bjkatától

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Bjkata
Kandírozott narancshéj Bjkatától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 200 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 797 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 188 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.1 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 200 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 797 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.1 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 188 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancsokat nagyon erősen megmossuk, meghámozzuk, a fehér részét eltávolítjuk a héjaknak.
  2. Tetszőleges formájú darabokra vágjuk.
  3. 1 napig hideg vízben állni hagyjuk.
  4. Másnap a vizet leöntjük róla.
  5. Vizet forralunk, amibe beletesszük a narancshéj darabokat. A víz lepje el a héjakat!
  6. 6-7 percig főzzük lassú tűzön, majd leszűrjük. Hideg vízzel leöblítjük.
  7. 2 dl vízben forraljunk fel 15-20 dkg kristálycukrot.
  8. Tegyük bele a narancshéjakat, és főzzük őket addig a cukros szirupban, amíg szép üvegeseklesznek.
  9. Szedjük ki a szirupból, csepegtessük le.
  10. Ízlés szerint megforgathatjuk az elhűlt narancshéjakat kristálycukorban, de csokoládéba mártva is elkészíthetjük. Ebben az esetben elég, ha csak az egyik felét mártjuk a csokiba.
  11. Ha apró darabokra vágjuk, gazdagíthatjuk vele a karácsonyi püspökkenyerünket. Én ebből a célból készítettem.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 23247
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 06.

Receptkategóriák

A karácsonyi püspökkenyér elképzelhetetlen kandírozott narancshéj és citromhéj nélkül. Nagyon könnyen elkészíthető, és illatával megédesíti a karácsonyi készülődést.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Most már nem kell vennem, ( találtam helyet , ahol kapni ), eddig mindig kaptam ismer?st?l, de így meg tudom csinálni.:-O

Bjkata

Kedves Éva! Nagyon egyszer? elkészíteni, és így a narancshéj sem megy kárba! Jó ünnepi készül?dést! Üdv: Kata

Éva-Anyóca

Kedves Kata! Tényleg egyszer?, és mesés, illatos, színes, ízletes finomságot kapunk, teljesen igazad van!!!! :-O Köszönöm, kellemes és izgalommal teli a készül?dés, hasonló jókat Neked is, és szép kellemes 30 cm-es havas hétvégét!!!:-o Azt hiszem itt lesz benne részünk,....a jelzések ezt jósolják,- de a hideg már minden esetre itt van, most -9 fok van..:-(((( Éva-A.

Bjkata

Kedves Évi! Örülök, hogy Neked sem okozott csalódást ez az egyszer? recept! :) Nekem is ott várakozik már a polcon egy szép üvegben kristálycukorral összekeverve a kandírozott narancs- és citromhéj. Üdv: Kata

Törölt felhasználó

Jó , egyszer? recept. Köszönöm! Jó ötlet a citrom, azt még nem csináltam. Narancsot igen. Ilyenkor télen elég sokat készítek apróra vágva, egy dobozba elteszem nyárra a füge jamba, Akinek van füge fája próbálja ki egy-két marékkal beledobni, mikor f?zzük. Nagyon finom íze lesz t?le a jamnak.

Bjkata

Kedves Levelcem! Köszi a jó kis fügés ötletet! Kipróbálom! :) Kata

Törölt felhasználó

Kedves BJKata, meddig és miben lehet tárolni?

Bjkata

Kedves Macska1981! Csavaros tetej? kis bef?ttes üvegben hónapokig is eláll! Ha elfelejtek citromot venni, amikor citromhéj kell valamilyen sütibe, akkor csak el?veszem a kandírozott citromhéjat, ledarálom, és már használhatom is bármilyen sütihez. Üdv.: Kata

Törölt felhasználó

köszönöm

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egészséges ételek, amelyek nagy mennyiségben ártalmasak lehetnek

Attól, hogy valami egészséges, még nem biztos, hogy nagy mennyiségben is az – ez nagy igazság, és érdemes rá figyelni, ha nem szeretnénk hízni, vagy emésztési problémákkal küzdeni. Az alábbi ételek például, annak ellenére, hogy nagyon jót tesznek a szervezetnek, az ellenkező hatást váltják ki nagyobb mennyiségben.