r
Nosalty Logó

Lassan párolt koriandermagos marhaszegy

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Lassan párolt koriandermagos marhaszegy
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 259 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1302 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 259 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.1 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3066.4 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1551 mg
  • Nátrium
    936 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1181 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 1302 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sikerült vennem egy szép darab csont nélküli marhaszegyet. Jól helyettesíthető akár lábszárral is. Nagyobb kockákra vágjuk. A fűszereket először száraz serpenyőben megpirítjuk, aztán mozsárban megtörjük. Egy lábasban (olyan edényt használok, amit aztán fedelestül a sütőbe lehet helyezni) az olajon megpirítjuk a felaprított hagymát, később hozzáadjuk a zúzott, aprított fokhagymát is.
  2. Erre az alapra dobjuk a húst, és magasabb hőfokon azt is megpirítjuk minden oldaláról. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, gyömbérport és a többi, megtört fűszert, megsózzuk, és jól elkeverjük a húst. Mindjárt fel is öntjük a forró alaplével, és mikor felforrt, letakarva berakjuk a 200°C-ra előmelegített sütőbe. Amikor ott is forrni kezd, a hőfokot levesszük 140°C-ra, így pároljuk a húst, több mint két és fél óráig.
  3. Félidőben megkóstoltam, össze sem lehetett hasonlítani a végső ízzel. Itthon nagyon szeretjük ezt a fajta lassú párolást. Tálaláskor az ételt apróra vágott koriander vagy petrezselyemzölddel szórom meg. Most krumplipuffancsot készítettem köretnek.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5490
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 24.

Ajánló

Ha tehetik, fokozhatják a finom ízt egy kevés vörösborral, még az alaplé hozzáadása előtt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet idén áprilisban a blogomon is megjelentettem. A lassú párolás közben a nem megszokott fűszerezéssel készített hús különleges ízvilágot hoz létre. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?