r
Nosalty Logó

Kakaós tortalap - alaprecept

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós tortalap - alaprecept
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 446 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3561 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 327 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 446 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.2 g

Zsír

  • Összesen
    162 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5679.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1301 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    476 mg
  • Foszfor
    2398 mg
  • Nátrium
    1321 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504.4 g
  • Cukor
    288 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 3561 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 327 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat széválasztjuk, mindkét részt 1-1 nagy tálba tesszük.
  2. A tojásfejérjét 8 dkg cukorral kemény habbá verjük robotgép segítségével, majd ezt a tálat félrerakjuk.
  3. A sárgájához hozzáadjuk a tejet, az olajat, a maradék cukrot, kicsit összekeverjük (éppen annyira, hogy homogén legyen), majd hozzászitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport.
  4. Robotgéppel az egészet jól összedolgozzuk.
  5. Ha ezzel megvagyunk, fakanálra váltunk, és a felvert tojásfehérje habot óvatosan hozzáforgatjuk a kakaós tésztához. (ügyelve arra, hogy közben ne törjük össze a habot).
  6. A tésztát előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. (tűpróba!)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 115
  • Össznézettség: 108318
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 19.

Ajánló

Bármilyen tortához bátran ajánlom, én legutóbb Rigó Jancsi tortát készítettem ezzel a piskótával.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A recept Kiskuktától származik, akinek nagyon hálás vagyok, mert rengeteg szép és finom tortát készítettem eddig ezzel a tortalappal. Könnyű elkészíteni, sütés után nem esik össze, szépen szeletelhető és faragható a tészta, és nem utolsó sorban nagyon finom! Kiskukta oldalán hatalmas segítséget jelent, hogy meg vannak adva a hozzávalók arányai különböző méretű tortákhoz, valamint kakaós és diós tortalap elkészítéséhez is!:) Ebből a hozzávaló mennyiségből egy 28 cm-es torta készíthető.  

Hozzászólások (25)

Törölt felhasználó

Szia Angi! A 6. pont gondolom az 1. akart lenni, csak véletlenül az utolsó helyre került. :-) Üdv: Gabi

Törölt felhasználó

Szia Gabi! Hoppá, valóban:D KÖszi, hogy szóltál, javítom is :P Angi

bumi

Nagyon jó torta alap, szeretném kipróbálni . De kellene valami jó töltelék recept hozzá, ami nem túl cup-cup :-D ---de finom, és nem hizlaló :-D és gyorsan el lehet készíteni .Ha esetleg valaki tudna hozzá töltelék receptet írja már meg..köszi

Törölt felhasználó

Szia! Nem tudom mit takar a "nem olyan cup-cup töltelék" :D, de belinkelek neked pár tortát hozzá, hátha ihletet ad valamelyik:) http://angisutfoz.blogspot.com/2011/07/rigo-jancsi-torta.html http://angisutfoz.blogspot.com/2011/08/kavetorta-fondant-bevonattal.html http://angisutfoz.blogspot.com/2011/07/feketeerdo-torta.html http://angisutfoz.blogspot.com/2011/07/gyumolcsos-turotorta.html ezek a töltelékek szerintem nagyon jól passzolnak ehhez a piskótához :) (bár valószín?leg a nem túl hízlaló kritériumnak nem tesznek eleget:D Angi

Olaszné Anci

Kedves Angi ! Érdekes ez a torta lap, még err?l a változatról nem hallottam. Nagyon várom, hogy kipróbálhassam ! Köszönjük neked ! Szép napot ! Anci

Törölt felhasználó

Kedves Anci! Remélem neked is be fog válni ez az alaprecept, én szinte minden tortámhoz ezt használom:) Szép napot! Angi

goedeburg

Kedves Angi Túl az "egyirányba szabad csak keverni", a "külön habosra a sárgáját, külön habosra a fehérjét", a csak fakanalat használj" és a tepsist?l kidobott piskótákon egészen a te receptedig elment minden kedvem a tortalap sütést?l. Úgy 20 éve. Nagyon nagyon jó recept, egy gyönyör?, sem púpos, sem kráter közep?, szép egyenletes piskótalapot sikerült alkotnom, s?t már 3-at is. Gyors, könny? a recept, és variálható. Már kakaó nélkül is megsütöttem. Köszönet érte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Törölt felhasználó

Kedves Goedeburg! Nagyon örülök a sikerednek, de a köszönet nem engem illet, hanem Kiskuktát, én csak továbbítottam az ? nagyszer? receptjét:) Angi

eszteri

Szia! Szerinted légkeverésesen vagy simán süssem? Eszter

Timcsó

Szia Angi, ma megsütöttem kakaó nélkül mert nem torta hanem kett? ludláb lett bel?le. Nagyon jó a recept, jól feljött szépen sült, nem olyan "rántottás" a sok tojástól. Bárkit?l is származik nagyon köszi,mentettem:-)) Timi

Törölt felhasználó

Szia Angi, Nekem nincs légkeveréses süt?m, és 24 cm-es tortaformában szeretném megsütni. Szerinted át fog tudni sülni rendesen a tészta? Üdv: Katkabogár :)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Én többször sütöttem már, de nekem sajnos a közepe besüpped és nyers marad...a fent leírt sütési id?, a 30 perc nekem sosem volt elég, több mint 60 perc kellett, (ahhoz, hogy ne folyjon a közepe) de még akkor sem volt tökéletes. De ennek ellenére a tészta finom bár én kevesebb olajjal készítem.

Törölt felhasználó

Akkor a hiba az Ön készülékében van. :) Szóval a süt?d a ludas.

Törölt felhasználó

Szia Angi! Kérdésem csak annyi,hogy 26-os formában már próbáltad? Mert gondolom magasabb lesz és így 3 lapot lehetne bel?le kihozni.

Törölt felhasználó

Kedves Adyka! Még nem próbáltam kisebb formában, de biztosan m?ködik a dolog úgy is. Viszont akkor valószín?leg picit tovább kell sütni, hogy a belseje is teljesen átsüljön:) Angi

Törölt felhasználó

Köszönöm a válaszodat! Én is erre gondoltam olyan 50p' holnap megsütöm és megírom,hátha másnak is jó lesz!!!

Törölt felhasználó

sziasztok megsütöttem jó lett nekem szárazabb mint a rendes 6 tojásos piskota.De betöltve nem tudom milyen mert még nem kóstoltam hát majd kiderül!!

Törölt felhasználó

.

vagevi44

Szia Angi! Harmadszor sütöttem meg a tortalapot, különböz? krémekkel, mindig osztatlan sikert aratott :). Én 26 cm-es tortaformában sütöttem, megsült 30 perc alatt, de nem lett olyan szép egyenes a teteje mint a képen látható, a közepe magasabb. Kicsit késsel és krémmel rásegítettem, így nem csak finom,de szép is lett a végeredmény. Köszönöm a receptet Neked és Kiskuktának, nálunk nagyon bejött ez a csokis finomság! Üdv: Éva

dini

Én is megcsináltam a lányom születésnapjára. Eperkrémmel töltöttem. Nagyszer? lett. Köszönöm a receptet!

Kismogyi

Szia! Most készítettem el a tortalapot, nagyon jó lett, köszi!:) Én teljes ki?rlés? liszttel és nádcukorral készítettem (fehérjéhez nem is tettem, és a tésztába is csak 15 dkg-ot), de így is tökéletes lett, nem esett be a közepe, és 30 perc alatt készen is volt (28 centis formában)! Mostantól ez lesz az alapja a tortáimnak! (Ebb?l epres-túrós készül anyukám szülinapjára. :)) Zsuzsi

tenger

Köszönöm neked és "kiskuktának", tökéletes lett. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.