Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagyományos csokis muffin

Hagyományos csokis muffin
Hagyományos csokis muffin
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Muffin, muffin, muffin - ez az, amit nem lehet megunni! :-) De én még mindig a hagyományos, csokis változatra esküszöm.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Forró csoki, kávé, tea mellé!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a lisztet, a cukrot, a kakaóport és a sütőport egy tálban.
  2. Egy másik edényben kikeverjük habosra a vajat, majd hozzáadjuk a tojást és a barackízt.
  3. A két keveréket összeforgatjuk.
  4. Beleszórjuk az apróra tört csokoládét.
  5. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  6. A papírcsészével bélelt formákat kb. a 2/3-ukig töltjük a masszával, majd kb. 20-25 percig sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 033
elküldve: 5
receptkönyvben: 168
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Zit

Mióta szakács: 2009.06.15.
51 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokis muffin, csokoládés muffin

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Chezza9013
Chezza9013 Fri, 2010-12-31 12:50

Köszi a receptet! Kezdő vagyok, de így is nagyon jól sikerült, finom lett:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-04-11 13:03

köszi:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-04-10 11:19

Hány muffin jön ki belőle?

Zit
Zit / Zit Sat, 2010-04-10 17:00

Húúú, jó kérdés... Nem emlékszem. Talán 20 körül?? De én sosem használok muffin sütőt (szerintem az egy teljesen fölösleges találmány), hanem veszek 50-esével, 100-asával papír kapszlikat, azokba kanalazom a cuccot és sima, sütő méretű tepsibe rakosgatom őket. Amennyi elfér.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-01-01 14:01

Úgy nem jó, ha hagyományos cukorral sütöm?Kata

Zit
Zit / Zit Fri, 2010-01-01 20:59

Szia Kata! De, persze, úgy is tökéletes. :-) Remélem, nem válaszolok túl későn!

Zit
Zit / Zit Sun, 2009-09-06 17:58

Szia kedves Klarissz! Teljesen igazad van, nekem is meg kellett volna adnom: én mindig (na jó, legtöbbször) alsó-felső sütéssel sütök. A hőlégkeveréses szerintem nagyon kiszárítja az ételt. Csak olyankor használom, ha nehezen átsülő ételt készítek. Remélem, így sikerülni fog!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-09-06 14:52

Kedves Zit!
A sütés hőlégkeveréssel, vagy alsó-felső sütéssel történik?
(Megmondom őszintén, állandó, napi olvasója vagyok az oldalnak, és egyre gyakrabban találkozom olyan receptekkel, ahol megadják a sütés módját. Ennek végtelenül örülök, mert számomra nagyon-nagyon nagy segítséget jelent ez a "mankó"!)
üdvözlettel: Klarissz

724
finomliszt 30 dkg
nádcukor 30 dkg
vaj 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 10 dkg
étcsokoládé 10 dkg
sárgabaracklekvár 6 ek
sütőpor 1 csomag
tojás 4 db