Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gofri 2.

Gofri 2.
Gofri 2.
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (36)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni finom gofrit készítettünk a Szakácsok könyve alapján. Leginkább abban különbözik az eddig ismert gofri receptektől, hogy a tojásokat nem egészben keverjük el benne, hanem a tojásfehérjékből felvert habot tesszük bele. Ettől lesz igazán könnyű, így viszont a tésztát rögtön fel kell használni, nem lehet tárolni, mert egy idő után összeesik.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sütő kikenéséhez

ajánlat

Sima palacsintasütőben palacsintának megsütve igazán finom, vastag, de nagyon könnyű palacsinta lesz belőle.

Baracklekvár, csokiöntet, karamellöntet

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a porcukrot és a sütőport egy nagy tálba szitáljuk.
  2. Egy másik edényben kissé felverjük a tojássárgáját a tejjel, majd a liszthez öntjük és simára keverjük.
  3. Megolvasztjuk a vajat (nem kell felforrósítani, csak meleg legyen) és a vanília kivonattal együtt a tésztához keverjük.
  4. Felverjük a tojásfehérjéket és óvatosan beledolgozzuk a tésztába.
  5. A felmelegített gofrisütőt olvasztott vajjal vékonyan kikenjük és megsütjük a gofrikat.
  6. Porcukorral megszórva melegen tálaljuk.

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 236 941
elküldve: 35
receptkönyvben: 1 501
elkészítve: 106/126
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nagygombócos

Mióta szakács: 2008.04.23.
14 recept

receptjellemzők

konyha: francia
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

goffri, waffel

Hozzászólások (36)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fonott Kalács
Fonott Kalács / Fonott Kalács Sat, 2015-08-01 14:42

Gyerekkoromban sokat jártunk strandra, ott ettem ilyen finom pihepuha omlós gofrit. Egy recept sem hasonlított rá, mindegyik olyan száraz, kemény és roppanós volt, hiába kerestem az igazit. Most megtaláltam, annyira örülök. Egy nagy kanál lisztet még kellett bele raknom, de ezt leszámítva isteni.

ani 75
ani 75 Thu, 2013-09-12 18:01

Szerettem volna venni egy gofrisütőt.Tegnap kiderült hogy nekem már több éve van,csak én szendvics sütőnek hívom és annak is használtam.Tehát kipróbáltam életem első gofriját ezzel a recepttel.Nagyon finom lett, a család imádja.Köszönöm.

annalanyka
annalany / annalanyka Sun, 2013-03-24 13:41

Én is elkészítettem, egy csomag sütőporral, az is bőven elég volt. A tészta két napig biztosan eláll a hűtőben, ugyan olyan finom gofrit lehet még belőle sütni, kipróbáltam.

somirita
somirita / somirita Thu, 2012-12-06 23:31

Másodszorra csinálom két adagnyit rögtön:)nagyon-nagyon finom köszönöm a receptet!Én két adaghoz két sütőport tettem így is isteni lett!Ha marad belőle egyébként másnap is finom!!!

b7andi
b7andi Wed, 2012-11-28 23:14

Nagyszerű ez a recept - köszönet érte. A család imádta. :)

snelly
snelly Fri, 2011-12-02 22:33

Üdv! Talán a túl sok cukor a ludas. Próbáljátok meg kevesebbel! Már nagyon sokszor megsütöttem ezt a receptet, nekem nem szokott leragadni és a sütőt sem kenegetem. Igaz, én cukormentesen sütöm, mert a fiam cukorbeteg. Sütőport sem teszek bele ilyen sokat, csak egy mokkáskanálnyit . Még egy különbség: A tojások sárgáját 1 dl olíva-, vagy étolajjal majonéz sűrűségűre keverem, utána teszem bele a többi hozzávalót. Ha nem szeretnétek a vajat olíva olajjal lecserélni, akkor a cukrot keverjétek a tojásokkal jó habosra. Ja, egy csipet sót is teszek a tésztába. Mi csokikrémmel és túróval /egyszerre!!! :D / esszük . Jó sütögetést!!!

mixi12
mixi12 / mixi12 Fri, 2012-01-27 23:46

Kedves Snelly! Hogyan csinálod cukormentesen. Az én kislányom is cukorbeteg, és szeretnék valamelyik hétvégén neki gofrit csinálni. Kérlek írd meg mit használsz a cukor helyett.
Köszi: Zsolt

snelly
snelly Sat, 2012-01-28 14:25

Kedves Zsolt! A tésztához folyékony édesítőszert használok /ehhez a mennyiséghez 1 teáskanálnyit/ . Az egész család ezt eszi. Kisütés után mérem ki, a fiam mennyit ehet. A túrót cukrozzuk magunknak, neki pedig xilitet teszek bele /10 dkg-ba 1 teáskanálnyit/. Üdv. Nelly

Dolly_Purple
Dolly_ Purple / Dolly_Purple Wed, 2011-11-02 17:19

Nekem minden sütés előtt olajoznom kell, különben szétválik a tészta.
Gyanítom a gofrisütő hibája.
De a végeredmény isteni.

cinu
cinu Mon, 2011-10-31 21:52

Ez az eddigi legfinomabb gofri recept, amit elkészítettem. Bár én 1 cs sütőport tettem bele ( ennyi volt itthon), és így is nagyon jó lett . A gofrisütőt a sütés megkezdésekor bekentem egy pici olajjal, így nem ragadt le.

effa
effa Tue, 2011-10-25 21:14

Sajnos nekem is beleragadt a sutobe, mint ahogy elottem is irtak masok. Eddig mukodott a gofri sutom, nem a bevonataval lehet a gond. Azt gondolom, hogy a sutopor tul sok volt a tesztaban, mikor szetnyitottam a sutot, a teszta szetnyilt es ugy kellett kikaparni az elso adagot mindket felebol. A masodik adagnal mar valamivel nagyobb darabokban jott ki a teszta. A sutopor itt Nemetorszagban nagyobb mennyisegben van a dr oetker tasakban, de ugyanannyi tesztahoz ajanljak mint a magyart. Lehet hogy megis az volt a problema, a sok sutopor?

katyoka
katyoka Sat, 2011-10-01 21:41

Tényleg nagyon jó, és a legjobb benne, hogy ezeket az arányokat betartva, működik gluténmentes liszttel és rizstejjel is!

Majcso
Majcso Mon, 2011-09-05 15:27

Fincsi lett, Anyukám azt mondta jobb mint az övé :)
Csak elég kevés lett belőle, legközelebb többet kavarok be.

zevilaga
zevilaga Mon, 2011-08-22 11:35

 
Jaja_és_Gömbi, próbáljátok meg bedugott gofrisütővel - már ha elektromos. Ezeket hiába teszitek közepes lángra, ott nekem is csak füstölt. :)
Egyébként tényleg a kenés a lényeg. Én szilikonecsettel, meg étolajjal dolgozom, alul-felül bekenem és így nem ég le.

andicsek3
andicsek3 Sun, 2011-08-07 10:34

Kedves Jaja és Gömbi!

Ma én is megsütöttem a gofrit, fini lett. Az elsőnél én is hibáztam, a gofrisütönek a felső részét nem vajaztam ki, ekkor nekem is beleragadt a sütöbe.
Tehát, mindkét sütörészt ki kell vajazni, igy sikerült,

Sok sikert a sütéshez!

Jaja_és_Gömbi
Jaja_és_Gömbi Sat, 2011-07-02 21:48

Nem is tudjuk hol kezdjük... A történteket igazából képekkel tudnánk hűen szemléltetni... egy szóval talán annyit mondhatunk el KATASZTRÓFA.

Mindketten sokat sütöttünk már, rémálmainkban sem merült fel, hogy egy gofri fog ki rajtunk... Hát de...

Hol is kezdjük?

1: recept betartva... kipipálva...
2: feltét startra készen kirakva, minden élére állítva...
3: gofrisütő előmelegítve, kivajazva...

4: hát ezt szavakkal nem lehet leírni... furcsa szürke füst ütötte fel a fejét a sütő irányából, riadtan felnyitottuk... volna.... ha szétnyílt volna...

5: szétfeszítettük... tészta belül ragacs, kívül szén. :)

6: fél óra sütőtakarítás.

7: ismételt próbát teszünk. :) Sokkal kevesebb sikerrel...

A megmaradt tésztát palacsintasütőben félve megsütöttük. :)

Tippet kérnénk, hol hibáztunk. :):):)

Jaja és Gömbi

marinegin
Galló Lívi / marinegin Thu, 2011-06-02 16:55

Köszi ezt a tuti receptet! :) Sokféle gofri-receptet kipróbáltam már, de egyik sem lett ilyen fincsi, mint ez! :P Nyami!

Zsanitusz
Zsanitusz Mon, 2011-05-30 15:14

Kedves Nagygombócos!

En is kiprobaltam a receptet de en kudarcot vallottam. Nem tudom mit rontottam el. Nem fujodott fel a teszta lapos maradt es nem sult at.Vagyis eloszor felfujodott aztan kilapult es lapos is maradt. Ugyhogy 2-3 gofri utan fel is adtam. Mi lehetett a baj? Pedig ugy csinaltam ahogy leirtad.

Emi0910
Emi0910 Thu, 2011-02-24 14:11

Tegnap este kipróbáltam a receptet,nagy jó lett,mindjárt dupla adagot készítettem belőle:)
Ez a recept így jó ahogy van!köszi

Norcimorci
Norcimorci Sat, 2011-02-19 20:28

Hmm, ez tényleg az igazi gofri receptje:) Én még egy kis reszelt citromhéjat tettem bele, és nagyon tuti lett, köszi!:)

szszani
szszani Sat, 2011-01-22 15:19

Én is az új goffrisütőt avattam fel vele. Mindenki nagyon elégedett volt vele :) Köszi a szuper receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-01-16 13:38

Uj gofrisutonket ezzel a recepttel avattam fel, istenien sikerultek a gofrik!
A sutopor helyett ugyan szodabikarbonat tettem bele, teljeskiorlesu lisztet hasznaltam es citromhejat is reszeltem bele, tokelets lett. Osszesen 12 db gofri sult ki belole...
Szamoca lekvarral/tejszinhabbal, illetve juharfa sziruppal ettuk (maple sirup).
Nagyon koszonom a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-28 14:44

Kedves Nagygombócos!Nagyon nagyon sokáig kerestem az igazi gofri receptjét,és Neked köszönhetően MEGTALÁLTAM!!!!Egyszerűen isteni!Mégegyszer köszönöm.Anita

Sissi74
Sissi74 Fri, 2010-06-04 10:57

Tegnap vettem egy gofri sütőt,délután ezzel a recepttel próbáltam ki.Boldog vagyok,mert nagyon finom lett,a két fiam gyorsan el is tüntette.Vanília pudingot készítettem mellé.De csúszott egy kis hiba a dologba, csak most nézem,véletlenül kimaradt belőle a sütőpor.Sebaj,ma kipróbálom sütőporral is.Tuti,hogy még jobb lesz.Köszi a receptet.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2010-01-06 17:03

Kedves Nagygombócos! Elkészítettük ma ezt a goffrit, és örömmel jelentem, igen ízlett a családnak, Jr Smith nagyon elégedett volt az eredménnyel! :) Köszönjük! Üdv: Mrs Smith

740
finomliszt 25 dkg
porcukor 10 dkg
sütőpor 2 csomag
tojás 4 db
tej 3.5 dl
vaj 15 dkg
vanília kivonat 1 ek
vaj 1 ek