Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű gesztenyetorta Domcs konyhájából

Egyszerű gesztenyetorta Domcs konyhájából
Egyszerű gesztenyetorta Domcs konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kigondoltam ezt az egyszerű tortát születésnapra, nagy sikere volt! :)

hozzávalók / 10 adag

Piskóta

Gesztenyés tejszínhab

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Szétválasztjuk a tojást, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, kanalanként hozzáadva a vizet. Még 1-2 percig verjük.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a sárgájás keveréket, széles fejű fakanállal, alulról felfelé irányuló mozdulatokkal keverve, közben a tálat is forgatjuk.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, és ezt is lassú, ugyanilyen mozdulatokkal beleforgatjuk.
  4. Egy 10 szeletes formában a masszát 170 fokon 20 perc alatt 2x kisütjük. (Így könnyebb elvágni félbe.) Tehát kapunk 4 lapot.
  5. Hagyjuk kihűlni a lapokat.

Gesztenyés tejszínhab

  1. A gesztenyemasszát a reszelő legnagyobb lyukú oldalán lereszeljük. (Érdemes a reszelés előtt kb. 30 perccel előbb kivenni.)
  2. Ízlés szerint rumaromát hozzáadva elkeverjük.
  3. A tejszínhabot kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a rumaromás gesztenyemasszát.

Betöltés

  1. A kihűlt lapokat vastagság szerint tölthetjük a krémmel.
  2. A krémet 4 felé választjuk, 3 részletben betöltjük, az 1/4-ed részével pedig díszítjük. De lehet akár tejszínhabbal is díszíteni. Ahogy a krém engedi.
  3. A torta oldalát reszelt étcsokoládéval panírozzuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 775
elküldve: 1
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Domcs4

Mióta szakács: 2015.01.13.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

tejszínes gesztenyetorta, gesztenyehabos torta, tejszínhabos gesztenyés torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

237
tojás 5 db
cukor 5 ek
víz 3 ek
finomliszt 7 evőkanál
növényi habtejszín 4 dl
gesztenyemassza 250 g
rumaroma 7 csepp