r
Nosalty Logó

Francia diós kenyér

NS
Francia diós kenyér
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1018
Kalória
28g
Fehérje
153.8g
Szénhidrát
30.9g
Zsír
32g
Víz
-
Koleszterin
7.8g
Élelmi rost
6.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1018 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4071 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 281 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1341.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    652 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    153.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 1018 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.9 g

Zsír

  • Összesen
    123.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5367.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    791 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1324 mg
  • Nátrium
    2607 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    615.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    128 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    686 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 4071 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 281 kcal

Elkészítés

  1. A diót apróra vágjuk. 10 darabot egészben hagyunk a díszítéshez.
  2. A felaprított diót egy serpenyőben megpirítjuk.
  3. A kézmeleg tejet egy tálba öntjük, az élesztőt belemorzsoljuk, egy kevés lisztet elkeverünk benne. Langyos helyen 15 perc alatt felfuttatjuk. Ezután az olajat és a sót hozzáadjuk. A liszttel hólyagos tésztává dagasztjuk. A diót beledolgozzuk.
  4. Ha kenyérsütőben készítjük elő, akkor a hozzávalókat egyben beletesszük és megdagasztatjuk. A kelesztést már nem a gép végzi (mert nem fér el benne).
  5. A tésztát egy tálban, letakarva, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
  6. Meglisztezett deszkára borítjuk, elfelezzük és gömbölyded cipókat formálunk belőle. A tetejüket nem túl mélyen kb. ujjnyi szélességben késsel bevagdossuk és a kimaradt diókat ezekbe a vájatokba tesszük.
  7. Tepsire rakjuk (nem túl közel egymáshoz). Kb. 30 percen át ismételten kelesztjük.
  8. Előmelegített sütőben, közepesnél nagyobb lángon (180 fok) kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p

Régóta szemeztem ezzel a recepttel a Prima Konyha Magazinban. A kenyérdagasztás nem tartozik a kedvenceim közé, ezért elég sokáig halogattam az elkészítését. Ma reggel rádöbbentem, hogy ezt a ragacsos munkát elvégzi helyettem a kenyérsütőnk, így hát elkészült a kenyér. Nagyon finom.

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...