Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fatörzs torta ahogy kirzsuzs készíti

Fatörzs torta ahogy kirzsuzs készíti
Fatörzs torta ahogy kirzsuzs készíti
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az édességet karácsonykor teszik az asztalra Franciaországban. Nagyon finom, és könnyű elkészíteni.

hozzávalók / 4 adag

Piskóta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A 6 tojást szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral kikeverjük.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és felváltva a liszttel a sárga masszához adjuk, amit egy kipapírozott nagy tepsiben ujjnyi vastagra kenve megsütünk.
  3. Még melegen meglocsoljuk kevés rummal. Tiszta konyharuha segítségével feltekerjük, még egy nedves ruhába is betekerjük, nehogy kiszáradjon.

Krém

  1. A krémhez az egész tojásokat a cukorral, meg a kakaóval habverővel kikeverjük, a narancsot megmossuk, belereszeljük.
  2. Gőz fölött tovább keverve a habverővel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a habosra kevert margarint hozzákeverjük.

Összeállítás

  1. A krém egynegyedét félretesszük, a többivel megkenjük, és bevonjuk a tekercset.
  2. Hideg vízbe mártott villával rovátkákat húzunk a tetejére, és a félretett krémből kis halmokat teszünk rá. Kétharmad résznél ferdén elvágjuk, és a tekercshez illesztjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30X30 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 25 212
elküldve: 3
receptkönyvben: 61
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

kirzsuzs

Mióta szakács: 2013.11.19.
14 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fatörzs, kakaókrémes piskóta, karácsonyi fatörzs

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

966
tojás 6 db
cukor 6 csapott ek
finomliszt 6 púpozott ek
rumaroma 20 ml
tojás 3 db
cukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 púpozott ek
narancshéj 1 narancsból nyert
margarin 25 dkg