Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Estike

Estike
Estike
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyanyám sütijei közül az egyik kedvenc.
Azért hívják Estikének, mert állítólag este kell kikeverni a tésztát és reggel sütni. Kipróbáltam így is, nincs különbség.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Sokáig elálló remek sütemény.
Akkor a legfinomabb, ha egy éjszakát pihen a krémmel, - sajnos ezt ritkán éri meg!
A kávékrém nélkül is adhatjuk kávé, tea mellé, ebben az esetben ízesíthetjük a tallérokat ánizzsal, akár kókusszal, vagy tehetünk a tetejére mazsolát, aszalt gyümölcsöt.

Szólj hozzá!

elkészítés

Kávékrém készítése:


  1. A tejhez állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, tojásokat, cukrot.
  2. Kisrugóssal folyamatosan keverve, takaréklángon sűrű krémet főzünk.
  3. A tűzről levéve hozzáadjuk először az instant kávéport, majd a vajat, tovább keverjük, míg langyos nem lesz.
  4. Kihűtjük.

Tészta készítése:


  1. Cukrot, a vanillinnal és a tojásokkal (2 egész + 1 sárga) és a vajjal nagyon simára keverjük, míg szálkás nem lesz.
  2. A liszt hozzáadása után tovább keverjük, még legalább tíz percet.
  3. Vajazott tepsire szaggatunk diónyi darabokat, jó messze egymástól, mert szétterül.
  4. Tojásfehérjével megkenve mérsékelt tűznél sütjük.

Összeállítás:


  1. Már nincs is más hátra, mint a tésztakorongok krémmel való összetapasztása.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 35 548
elküldve: 1
receptkönyvben: 483
elkészítve: 6/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Kávékrémmel töltött vaníliás korongok

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

diav
diav Thu, 2011-07-21 17:49

Hat ez nagyon fini lett, nekem picit edes, de parom imadja...ugy nez ki nekunk se fog elalni holnapig.

legkozelebb dupla adagot kell csinaljak a kekszbol :)

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Wed, 2010-01-13 10:29

Na ez egy jó kérdés, Gali Baba, merthogy én aromát nem használok.
Ha vanília sodót készítek fél liter tejből, abba 2 zacskó vanillant vagy vaníliás cukrot teszek, vagy fél rúd vaníliát. Ebből talán elboldogulsz, tudsz viszonyítani.
Az állagot szerintem nem fogja befolyásolni, ha véletlen kicsit túl folyós lenne kevés liszttel korrigálsz.
Üdv: Ildikó

gali_baba
gali_baba / gali_baba Wed, 2010-01-13 10:15

Szia Ildikó!

Csak egy kérdés..Nagyon ritkán használok vanillin cukrot,valahogy jobb szeretem az aromát (ha már a valódi sajna olyan drága). Az 5 vanillin mennyi aromának felel meg kb? És az állagának nem fog e ártani?
Üdv

Gabi

Liebe Anna
Pfanni / Liebe Anna Mon, 2010-01-04 22:02

Nahát, ezt nem értem. A statisztika szerint 11-en már megcsinálták. Akkor miért nem írjátok, hogy ez a keksz iszonyú jó???

1143
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 5 csomag
tojás 2 db
tojássárgája 1 db
vaj 15 dkg
finomliszt 25 dkg
tej 4 dl
tojás 2 db
finomliszt 2 evőkanál
cukor 15 dkg
instant kávé 1 ek
vaj 5 dkg