Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-rebarbarás muffin 2.

Epres-rebarbarás muffin 2.
Epres-rebarbarás muffin 2.
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak a szokásos. Az ember benéz a hűtőbe, kinéz a kertbe. Elkapja egy reggeli érzés, mondhatni vágy, hogy mit kéne enni, majd homlokán csókolja a múzsa, és irány a konyha.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Behűtött bodzalé vagy egy pohár finom limonádé mellé reggelire, uzsonnára, ebédre, vacsorára, esetleg az előbb említettek mindegyikéhez tökéletes választás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A rebarbarákat megtisztítjuk, centis darabokra felvágjuk, az eprekkel hasonlóképpen járunk el.
  3. A megtisztított gyümölcsöket a fele cukorral (50 g) feltesszük alacsony lángon főni. Amint megpuhultak, és levet engedtek, félretesszük őket hűlni. 
  4. A két fajta lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverjük. Középen kis üreget csinálunk, amibe beleütjük a két tojást, beleöntjük az olajat, és gyorsan összekeverjük először az utóbbi két alapanyagot, majd az egészhez hozzáadjuk a kihűlt gyümölcsöket, és mindent gyorsan, lendületesen összekeverünk. Ha nem kapjuk meg a muffintésztára jellemző lávaszerűen folyós állagot, tejjel javíthatunk rajta.
  5. Papírkapszlikba töltjük a masszát (szigorúan a háromnegyedéig, mert a sütőpor miatt meg fog emelkedni), majd a már előmelegített sütőbe tesszük őket.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 726
elküldve: 0
receptkönyvben: 70
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Zabszem

Mióta szakács: 2011.02.14.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rebarbarás-epres muffin, epres sütemény rebarbarával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

564
eper 250 g
rebarbara 200 g
cukor 100 g
finomliszt 200 g
teljes kiőrlésű liszt 150 g
sütőpor 1 tk
tojás 2 db
napraforgó olaj 0.5 dl
tej 3 ek