Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperfagyi a Szamostól

Eperfagyi a Szamostól
Eperfagyi a Szamostól
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég a Szamos Gourmet Házban jártam, és a Csokoládé Iskola kézműves fagylaltkészítő kurzusán vettem részt. Ott tanultam ezt a receptet, amely egy elég nagy adag fagylaltra elegendő, pontosan másfél kilónyi lesz belőle. Hát itt a matematika óra. Mindenki számolja ki magának a megfelelő mennyiséget!

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Ez tényleg nagy mennyiség, kb. 30 gombóc...és amiért a fagylaltot csak 48 óráig szabad tárolni, ezért érdemes kisebb adagot készíteni! Cukorból tehetünk kevesebbet is, ki mennyire édesszájú!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alapanyagokat a tojásfehérje kivételével egy magas edénybe, kancsóba kimérjük, és botmixer segítségével összeturmixoljuk. Eperből használhatunk fagyasztottat is, de a legjobbak mégis a friss, kissé túlérett szemek.
  2. A mixet fagylaltgépbe öntjük, és ha elérte a kellő állagot, hozzáadjuk az egy tojásfehérjét. Ettől gyönyörű, fényes színe és csodálatos állaga lesz.
  3. Tálaláskor díszítsük kedvünkre a fagyikelyhet. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 361
elküldve: 1
receptkönyvben: 143
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
281 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: fagyi
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: gyümölcsfagyi
hasonló kategóriák: karamellfagyi, parfé, vaníliafagyi, fagyitorta, sorbet, házi fagyi, fagyikehely

egyéb elnevezések

eperfagylalt, eperfagyi

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ildikó.
Ildikó. Wed, 2015-04-29 22:43

Kedves Gréti!

Köszönöm szépen a receptet, egyszerűen tökéletes lett! Már tavaly megakadt a szemem rajta, de akkor fagyigép hiányában nem próbálkoztam vele, azóta a párom meglepett a régóta áhított kompresszoros masinával, volt itthon friss tojás a lányoktól és magyar eper, végre minden adott volt :) Szinte el sem hiszem, hogy tej és tejszín nélkül ennyire finom és krémes lett! Gyümölcscukorral készítettem, ebből elég volt 15 dkg a fél adaghoz. Eritritollal is ki fogom próbálni! Tényleg szuper recept, köszi még egyszer, hogy feltetted!

Üdv. Ildi

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Thu, 2015-04-30 09:28

Kedves Ildi! Meghívást kaptam erre a fagylalt készítő tanfolyamra és egyszerűen elkértem a receptet. Szamos Kelényi Gabriella szívélyesen adta oda, úgy tartja, hogy náluk nincs titok!...én meg arra gondoltam, hogy mindenkivel megosztom. A képen látható fagyit mi készítettük a tanfolyamon és mondhatom, nagyon finom lett! Örülök, hogy nektek is ízlik, Gréti

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Thu, 2014-08-21 11:23

A tojásfehérjét csak hozzá kell önteni a fagyialaphoz. Egyenesen bele a gépbe. Ettől lesz habos, krémes! Üdv, Gréti

159
eper 56 dkg
cukor 44 dkg
víz 4.4 dl
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
tojásfehérje 1 db