Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyensúlytésztás szilvás lepény

Egyensúlytésztás szilvás lepény
Egyensúlytésztás szilvás lepény
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mélyhűtő még mindig roskadásig van a tavaly nyáron eltett szilvával, szerencsére bőséges volt a termés. Most már azért ideje kiüríteni a fagyasztót, ezért kellett egy gyors, egyszerű, könnyű szilvás recept ebéd utánra. Nem akartam sem élesztős, sem kelt tésztát, de az egyszerű kevert piskótás receptnél azért jobbat kerestem. Lajos Mari 1984-es Gyümölcsös édesség című receptkönyve lett segítségemre, ahol külön gyümölcsökre lebontva lehet a jobbnál jobb receptek közül válogatni. Így leltem rá erre a szilvás lepényre, ami nem mellesleg egyensúlytésztából készül, ami nekem újdonság volt. Nagyon jó, mert nem száraz, mint a piskóta, és nem utolsó sorban isteni. Langyosan nem lehetett róla leállni, szóval aki diétázik, ne süsse, mert bűnbe esik.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Tényleg bármilyen gyümölcsből elkészíthető, nem lehet elrontani. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A cukrot, vaníliás cukrot pár perc alatt habosra keverjük a vajjal. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  3. A lisztet összekeverjük a fahéjjal, és ezt a száraz keveréket apránként hozzáadjuk a tojásos-vajas keverékhez.
  4. Hozzáöntjük a rumot, jól elkeverjük. Majd óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
  5. A tésztát kivajazott-kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Tetejére szépen sorban rárakosgatjuk a félbevágott szilvákat, majd mehet az előmelegített sütőbe.
  6. Kb. 30 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 8 868
elküldve: 4
receptkönyvben: 77
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

egyensúlytészta, szilvás lepény, rumos szilvás lepény, fahéjas szilvás lepény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anonym
anonym Fri, 2013-08-30 19:09

Megsütöttem, nagyon finom, gyorsan elkészíthető.
Köszönet családom nevében is! :-)

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 Sat, 2013-08-31 11:08

Örülök, hogy ízlett nektek! Fogyasszátok egészséggel és készítsd nekik még sokszor! :)

608
tojás 5 db
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 20 dkg
finomliszt 20 dkg
rum 50 ml
fahéj 2 kávéskanál
szilva 50 dkg