Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dubarry csirke

Dubarry csirke
Dubarry csirke
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kollégista vagyok, az iskolában szoktak ilyen husit adni ebédre/vacsira, és nagyon ízlett. Kerestem is egy receptet és nagyon jól sikerült. :)

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A besamellhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet ketté szedjük, félbe vágjuk, és kiklopfoljuk őket. Picit sózzuk meg a húsokat.
  2. Az előkészített csirkemelleket egy kis olajon, serpenyőben megsütjük, majd tepsibe tesszük.
  3. A karfiol száráról levagdossuk a gumókat, megmossuk őket, és gyöngyözve forró, sós vízbe tesszük mindet. Lefedve, puhára főzzük őket  kb. 20 perc alatt
  4. A megfőtt karfiolokat lecsöpögtetjük, és a húsokra tesszük. Ekkor már a sütőt elkezdhetjük előmelegíteni.
  5. A besamellhez egy serpenyőben kis hőfokon felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet.
  6. Ha jól összekevertük, apránként felöntjük a tejjel folyamatos kevergetés mellett. Addig tartjuk a tűzhelyen, folyamatosan kevergetve a besamelt, míg be nem sűrűsödik. 
  7. Levesszük a tűzről, tejföllel higítjuk, reszelt sajttal dúsítjuk, sóval, borssal ízesítjük.
  8. Most a besamellt a karfiolokra öntjük, majd berakjuk a húsokat a sütőbe.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 56 562
elküldve: 10
receptkönyvben: 566
elkészítve: 32/36
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petrőcz Cintia

Mióta szakács: 2011.05.21.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

besamelles karfiolos csirkemell, karfiolos csirke besamellel, sajtos karfiolos csirke

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fóldes Kati
Fóldes Kati Fri, 2015-04-03 14:26

Nagyon jól sikerült, finom volt. Köszi! (egy apró megjegyzés: a besamel szót nem két
ellel írjuk.) bocsi. Besamelmártás, így helyes.

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Mon, 2012-02-13 14:34

Én is nagyon szeretem ezt az ételt. Annyival csinálom másképp, hogy a husi szeleteket sütés előtt beforgatom lisztbe, hogy ne száradjanak ki. És még a kisütött husiszeletre fektetek egy szelet sonkát. De így is nagyon finom az, sonka nélkül. Gratulálok a recepthez! :-)

490
csirkemell filé 2 db
napraforgó olaj 1 ek
karfiol 1 kg
0 ízlés szerint
vaj 70 g
finomliszt 60 g
tej 160 ml
tejföl 3 ek
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint