Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Disznóhús omlósra sütve

Disznóhús omlósra sütve
Disznóhús omlósra sütve
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Enyhén savanykás dinsztelt káposztával és knédlivel remek ízharmóniát alkot az omlósra sült disznóhús. A knédli a hús zsírjával meglocsolva még ízletesebb.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lapockát nagyobb darabokra vágjuk.
  2. Egy magasabb falú, nagyobb serpenyőt a tűzhelyen felforrósítunk, és beletesszük a zsírt.
  3. Addig a húst sózzuk, borsozzuk, köményezzük, a fokhagyma gerezdeket lereszeljük.
  4. A forró zsírba rakosgatjuk a hús darabokat, és hozzáadjuk a fokhagyma reszeléket.
  5. Nagyobb lángon, minden oldalról megpirítjuk, hogy legyen kérge. Majd hozzáadjuk a vizet, és fedővel letakarva kis lángon főzzük. Kb. 35-40 perc. Közben forgatjuk, és mindvégig fedő alatt puhára főzzük, míg a víz el nem fő alóla.
  6. A végén fedő nélkül 1-2 percig még sütjük, és kész.
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 497
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sertéssült, omlós sertéshús, sült hús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

753
sertéslapocka 1.3 kg
fokhagyma 5 gerezd
1 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
sertészsír 5 ek
víz 3 dl