Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diótej

Diótej
Diótej
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tehéntej helyettesítésére kálciumban gazdag, finom ital.


hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diót annyi forró vízzel leöntjük, hogy éppen ellepje, majd hagyjuk langyosra kihűlni.
  2. Lekapargatjuk egy hegyes késsel a dió barna hártyáját – ez kicsit lassú mutatvány, de megéri, így nem lesz keserű.
  3. A letisztított dióhoz hozzáadunk fél liter vizet, majd alaposan összeturmixoljuk.
  4. Sűrű szitán átszűrjük, a szitán fennakadt maradékot bármi diós sütibe belecsempészhetjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 786
elküldve: 0
receptkönyvben: 260
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

VegAnya

Mióta szakács: 2010.12.16.
18 recept

receptkategóriák

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dorotthea
Dorotthea Sat, 2015-01-31 01:29

Szia VegAnya! Pirított dióból nem próbáltad még? Arról melegében egy konyharuhával talán könnyebben lejön a héja. Mindenképpen kipróbálom mindkét verziót! :)

maya22
maya22 Tue, 2014-04-15 09:07

szia! jol ertem, hogy a megpucolt diot nem kell felfozni a fel liter vizzel? es ami rakerul viz az hideg?
Elore is koszonom a valaszt, ma kiprobalom! :)

veganya
VegAnya / veganya Tue, 2014-04-15 11:48

Szia, nem kell főzni! A forrázást is csak azért csinálom, hogy a dió hártyája könnyebben lejöjjön. Lehet simán hideg vízzel turmixolni, csak akkor a hártya miatt egy picit kesernyés az íze.

zsabetti
zsabetti Thu, 2014-04-10 11:03

szia, én azt szeretném kérdezni, hogy nem lesz-e nyálkás, mint a zab vagy pl rizstej, ami ugye tulajdonképpen maga a nyák. Még soha nem készítettem házilag növényi tejet, de szeretném kipróbálni valamelyiket és ez a recept tetszett a legjobban! Köszi :)

Ellinor
Ellinor Mon, 2013-01-14 11:40

Köszönöm szépen, sikerült elkészíteni!!!! Nagyon jó, mert a gyerekek tejfehérje érzékenyek, így már tudom néha bővíteni itthon a palettát házilag is.

agnetie
agnetie Sat, 2012-05-05 14:28

Megcsináltam. Nekem nagyon tetszik, a család még annyira nem vevő rá, (férj + 3 éves fiú nagy öntudattal + 2 éves lány legalább akkora öntudattal). De majd szépen hozzászoknak a hasonló akciókhoz. Addig meg belecsempészem ebbe-abba, észre sem veszik, pl. kakaónak.
Köszönöm szépen a receptet!

Boribon
Boribon / Boribon Tue, 2011-02-01 07:59

Nagyon jo otlet! Altalaban mandulatejet szoktam inni (boltit, hazi keszitesbe meg nem fogtam), de valahogy a dio meg soha nem jutott eszembe. A barna hartyaval vajon nagyon keseru lenne? Szeretnem meguszni a kapirgalast. Megegyszer koszi az otletet!

veganya
VegAnya / veganya Tue, 2011-02-01 14:02

Szia Boribon! Nem ihatatlanul keserű, de azért kesernyés ízű. A gyerekek csak így isszák meg, és megmondom őszintén, nekem is így ízlik jobban.... :) Szép napot, VegAnya

veganya
VegAnya / veganya Mon, 2011-01-31 22:29

A dió hártyája színezi meg karamelles színre, anélkül ilyen fehér. Szép estét, VegAnya

82
dió 5 dkg
víz 5 dl