r
Nosalty Logó

Diós vaníliás korong

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anett87
Diós vaníliás korong
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tésztához

Forgatáshoz

Összesen 376 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tésztához

Forgatáshoz

Összesen 4528 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tésztához

Forgatáshoz

Összesen 508 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 376 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.5 g

Zsír

  • Összesen
    295.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    124 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1575.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    897 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.1 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1994 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1558 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 4528 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 508 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Forgatáshoz

Elkészítés

Tésztához

  1. Összekeverjük a lisztet a sóval és a sütőporral. A lisztet és a margarint elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a diót, a tojássárgáját és a 10 dkg porcukrot. Alaposan összedolgozzuk.
  2. A tésztát lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vékonyra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, nem túl szorosan, mert egy kicsit nőni fog a sütőben. A tésztakorongokat fehéredésig sütjük (kb 10-15 perc).
  4. A porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, és a még meleg, de nem forró korongokat megforgatjuk benne.
  5. Akár azonnal fogyasztható, így kicsit omlósabb lesz. Lezárt edényben több napig eláll, ettől kicsit puhábbá válik.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1388
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós vaníliás korong
Anett87 12 recept

Ezt a receptet régen vaníliás kifli gyártására használtuk. Viszont így több volt vele a munka, nem mindig sült át rendesen. Leegyszerűsítettük, és csak korongokként sütjük meg. Így gyorsabban elfogy, és kicsi az elrontás esélye.

Hozzávalók

Tésztához

Forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek