r
Nosalty Logó

Diós vaníliás korong

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anett87
Diós vaníliás korong
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tésztához

Forgatáshoz

Összesen 376 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tésztához

Forgatáshoz

Összesen 4528 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tésztához

Forgatáshoz

Összesen 508 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 376 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.5 g

Zsír

  • Összesen
    295.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    124 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1575.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    897 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.1 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1994 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1558 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 4528 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 508 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Forgatáshoz

Elkészítés

Tésztához

  1. Összekeverjük a lisztet a sóval és a sütőporral. A lisztet és a margarint elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a diót, a tojássárgáját és a 10 dkg porcukrot. Alaposan összedolgozzuk.
  2. A tésztát lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vékonyra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, nem túl szorosan, mert egy kicsit nőni fog a sütőben. A tésztakorongokat fehéredésig sütjük (kb 10-15 perc).
  4. A porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, és a még meleg, de nem forró korongokat megforgatjuk benne.
  5. Akár azonnal fogyasztható, így kicsit omlósabb lesz. Lezárt edényben több napig eláll, ettől kicsit puhábbá válik.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1358
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 25.

Receptkategóriák

Diós vaníliás korong
Anett87 12 recept

Ezt a receptet régen vaníliás kifli gyártására használtuk. Viszont így több volt vele a munka, nem mindig sült át rendesen. Leegyszerűsítettük, és csak korongokként sütjük meg. Így gyorsabban elfogy, és kicsi az elrontás esélye.

Hozzávalók

Tésztához

Forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek