Darált paprika ahogy andi készíti
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
andi969

adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8114 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 8077 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 1110 micro
-
β-crypt 335 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
18
Kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 97368.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 213 mg
-
Nátrium 96928 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.4 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 756.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1287 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 1047 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 377 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 164 micro
-
β-karotin 13317 micro
-
β-crypt 4018 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 418 micro
Összesen
213
Kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7789.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 7754 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 1065 micro
-
β-crypt 321 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
17
Kcal
Hozzávalók
-
1 kg pritaminpaprika
-
25 dkg só
Elkészítés
- A paprikát megtisztítjuk, megmossuk.
- Húsdarálón ledaráljuk, elkeverjük a sóval (1 kg paprikára 25 dkg só).
- Kisebb üvegekbe töltjük.
- Receptkönyvben: 165
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 57
- Össznézettség: 196373
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- szezon:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

andi969
6 recept
Itt a befőzés ideje, és gondoltam, én is feltöltök egy receptet. Habár ez olyan egyszerű, hogy a három lépés sok volt rá.:) Nagyon régi recept, még az anyukám is így tette el télire a nyári friss paprikát. Ételek ízesítésére nagyon jó, csak vigyázni kell vele, nem szabad sózni az ételt, mert elsózzuk. De vajas kenyérre kenve is nagyon finom.
Hozzászólások (8)
Nem sikerül egy jó képet késziteni :)
Pedig jó, a kép is, és a felrakott recept is, részemr?l köszönöm. Éva-Anyóca
Én köszönöm! Talán a legegyszer?bb,ami létezik és akár évekig is eláll.Még a nyáron is a tavalyit használtam...
akkor tényleg jó :-O
Szia Andi H?t?ben tárolod??
Nem,dehogy! A többi bef?ttel együtt a kamrában(enyémek a pincében,ki hol tartja ?ket...)
Nagyon tetszik a recept, egyszer? is, szeretném kipróbálni, de felmerült néhány kérdés: Milyen paprikából készíted? Pritaminból, kápiából, vagy pirosra érett lecsópaprikából? Az 1 kg az a ledarált paprikára vonatkozik?
Mindig olyan paprikából készitem,amilyet pont veszek :)nem igazán számit,csak annyiban,hogy a húsosabb fajtából levesebb lesz a végeredmény :) Az eredeti recept szerint a darálatlan paprika van mérve,én kipróbáltam igy is, úgy is,mindkett? eláll egész télen.Ha a darált paprika kilójára számitjuk a 25 dkg sót,akkor nem annyira sós,de a biztonság kedvéért inkább sós legyen,mint romlott :)
Köszönöm!!!!! Pont ezt kerestem!!!! :) Tavaly kaptam egy üveggel, és szinte mindenbe tettem bel?le, mert nagyon finom. Ma vettem a piacon 2 kg pritamin paprikát. Szombaton megcsinálom! Ugye nem kell bele tartósítószer???? Ezzel a sóval eláll sokáig??? A választ el?re is köszönöm!
Tartósitószer nem kell bele,igy sem romlik meg.Csak vigyázni kell a sózással,mikor f?zünk,mert elég sós!Örülök,hogy segithettem :)
Szia! Tetszik a dolog és elfogom készíteni, de lenne egy kérdésem. 1 kg paprikából mekkora adag lesz? Az az egy üveg?
Dehogy!Kicsi üvegekbe szoktam tenni(2.5 dcl) 5-6 üvegnyi jön ki bel?le.A megbontott üveget a h?t?ben tartom,mert nem kell sok bel?le.De hamar elfogyik,f?leg,hogy mindenbe teszek egy picit :)
Elkészítettem, ehetetlen lett ennyi sótól...
Hát igy,magában nem is lehet enni...ez inkább izesitésre való.De irtam,hogy sós lesz :)
Nem önmagában ettem, hanem pörköltalaphoz adtam, a húst nem sóztam, mégis szó szerint ehetetlen lett. Kenyérre kenve már ki sem próbálom, annyira durván sós, hogy semmilyen ételbe nem lehet használni. A saját káromon tanulva jobban körülnéztem a neten, a Te recepted írta a legtöbb sót, az összes többi csak néhány kanállal. Ezek után inkább folyamatosan kóstolgatva fogom bef?zni a paprikát, mivel egy kicsit sokba van a tanulópénz....
Sajnálom,hogy nem izlett. Nem tudom,mi van a neten,de megkerestem az eredeti receptet-Faragó Ilona A f?z?kanáltól az estélyi ruháig, 1964 es kiadás.....az arányok egyeznek... még a vajas kenyeres részlet is benne van :)
Ez a piros arany házi változata, ételízesít?. Egy-két kiskanálnyit kell beletenni bel?le az ételekbe. Talán kissé eltúloztad a mennyiséget, nem?
Nagyon szeretem sokszor készítettem már el most is nagyon sokat csináltam !