Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládéval töltött omlós keksz

Csokoládéval töltött omlós keksz
Csokoládéval töltött omlós keksz
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy francia blogban találtam erre a töltött kekszre. Gondoltam, elkészítem próbaképpen, mert már lassan kezdem össze írni a karácsonyi aprósütemények listáját. Remek választásnak bizonyult. A végeredmény egy nagyon omlós, igazán finom, töltött keksz. Ebből a mennyiségből 20 db lett.

hozzávalók / 6 adag

  • 1 db tojás (L-es)
  • 9 dkg cukor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 12 dkg olvasztott vaj (ne legyen forró)
  • 25 dkg szitált finomliszt
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 teáskanál nutella (én az olcsóbb mogyorós-kakaós csokoládékrémet használtam, de itt hasonlóval nem találkoztam)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban a tojást a cukorral és a vanília aromával fehéredésig keverjük habverővel. Hozzáadjuk az olvasztott vajat (ne legyen forró, csak meleg, mert különben megfő a cukros tojásmassza), és tovább keverjük addig, amíg krémes állagú nem lesz.
  2. Apródonként beledolgozzuk egy keverőlapát segítségével a sóval, sütőporral elkevert lisztet. Majd lisztezett kézzel egy gombóccá formáljuk, és fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük a tésztát 30 percre pihenni.
  3. Az idő leteltével a tésztát 20 db (egyenként kb. 2,5 dkg súlyú) kis golyóra osztjuk. Egy golyócskát a tenyerünkben kilapítunk, és beleteszünk egy fél teáskanál krémet. A krém felett összecsípjük a tésztát, és óvatosan ismét golyóvá gömbölygetjük. Ugyanígy járunk el a többivel is.
  4. A töltött golyókat sütőpapírral ellátott sütőlemezre/tepsibe sorakoztatjuk, közöket hagyva közöttük, mert még terülni fognak. Tetejüket óvatosan nyomjuk meg egy kissé, hogy szép formája legyen. Esetleg egy villa fogaival is megmintázhatjuk.
  5. 180 C fokra előmelegített sütőben 10 percig süssük, majd rácsra szedve hagyjuk teljesen kihűlni, és csak utána szervírozzuk. A leírás szerint fém dobozban tárolva sokáig eláll.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 683
elküldve: 2
receptkönyvben: 98
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

nutellás keksz, töltött tallér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

500
tojás 1 db
cukor 9 dkg
vaníliaaroma 1 teáskanál
vaj 12 dkg
finomliszt 25 dkg
1 csipet
sütőpor 1 teáskanál
nutella 10 teáskanál