Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis sárgabaracklekvár

Csokis sárgabaracklekvár
Csokis sárgabaracklekvár
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízbolygó nagyon ígéretes baracklekvárt főzött, amint elolvastam tudtam, hogy ezt nekem is meg kell próbálni, és így is tettem.:-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackot jól megmossuk, és kimagozzuk. A felét lábosba tesszük és a botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a barack másik felét, a dzsemfixet, az édesítőt, a mézeskalács fűszert, a mandulalikőrt, a mandulát, és kevergetve főzzük forrás után 5 percig.
  2. A jól kimosott üvegekbe forrásban lévő vizet öntünk, majd kiöntjük belőle, és hagyjuk lecsepegni, így a forró lekvárt forró üvegekbe merjük, belekeverjük a reszelt csokoládét, rátesszük a tetejét, és fejre állítjuk 10 percre.
  3. Hat 3 dl-es üveggel, és még egy kis tálkával lett belőle. A kaláccsal, amit hozzá sütöttem igazán finom volt. Kisunokám csak annyit mondott: isteni.:-) (100gr-ban: energia: 184 KCal, szénhidrát: 16,7 gr)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 459
elküldve: 1
receptkönyvben: 116
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

cukroskata

Mióta szakács: 2008.05.05.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

Sárgabaracklekvár csokoládéval, csokis kajszilekvár, kajszilekvár csokoládéval

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rágica
rágica Mon, 2011-07-04 12:01

A csokis sárgabarack lekvárnál ajánlottad "Ízbolygót". Gondoltam őt is megnézem. Hmmmmmmmm. Hogy is mondjam? A link nem egészen nála kötött ki.

518
sárgabarack 3 kg
dzsemfix 2 csomag
édesítőszer 4 ek
mézeskalács fűszerkeverék 2 dkg
amarettó 1 dl
diabetikus csokoládé 5 dkg
mandula 5 dkg