Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-meggyes sütemény Éva konyhájából

Csokis-meggyes sütemény Éva konyhájából
Csokis-meggyes sütemény Éva konyhájából
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit már nagyon régóta készítem. Az eredeti recept az meggykompóttal írja, de természetesen friss gyümölccsel is el lehet készíteni.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggy levét leöntjük, és kicsit lecsöpögtetjük.
  2. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, majd liszttel megszórjuk úgy, hogy csak egy vékony réteg liszt legyen a vajon. A sütőt 180° C fokra fölmelegítjük.
  3. A 175 g margarint, 100 g cukort, 1 csomag vaníliás cukort, sót ízlés szerint, 2 ek mandulalikőrt, 3 db tojást egy tálban belemérjük, és kézi mixerrel kb. 5 percig jól összekeverjük.
  4. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, és tovább keverjük. A legvégén a csokireszeléket keverjük bele.
  5. A tortaformába öntjük, és eligazítjuk, hogy egyenletes legyen. Majd a szélétől egy centimétert elhagyunk, és a tészta tetejére rakjuk a meggyet. Kicsit belenyomkodjuk a tésztába.
  6. Kb. 45 percig sütjük, tűpróbáig.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 331
elküldve: 1
receptkönyvben: 60
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
135 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokireszelékes meggyes, likőrös csokis meggyes, mandulalikőrös meggyes csokis süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

435
margarin 175 g
cukor 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
amarettó 2 ek
tojás 3 db
finomliszt 200 g
sütőpor 2 kávéskanál
étcsokoládé 100 g
meggybefőtt 370 g