Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokiba mártott kekszek

Csokiba mártott kekszek
Csokiba mártott kekszek
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Készítsünk dekoratív kekszeket pofonegyszerűen!

www.venusz.hu

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A csokimázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a porcukor, a sütőport és egy csipet sót összeszitálunk.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott margarint, és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, és addig gyúrjuk a tésztát, amíg össze nem áll.
  3. Fóliába tekerve, fél órára a hűtőbe tesszük.
  4. A tésztát fél centi vastagra nyújtjuk, majd kerek formákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített sütőben 15-18 perc alatt megsütjük a kekszeket.

A csokimázhoz

  1. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a porcukort és a margarint, elkeverjük, és annyi vizet teszünk hozzá, hogy kissé folyóssá váljon, hogy a kekszeket bele tudjuk mártogatni.
  2. A megsült és kihűlt kekszeket félig a csokis masszába mártjuk, és sütőrácsra fektetve szárítjuk, amíg megszilárdult a csokoládé.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 451
elküldve: 1
receptkönyvben: 119
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Vénusz

Mióta szakács: 2015.02.17.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokis tallér, félig csokis keksz

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

448
finomliszt 50 dkg
porcukor 25 dkg
sütőpor 1 teáskanál
1 csipet
margarin 25 dkg
tojás 2 db
étcsokoládé 10 dkg
margarin 1 ek
porcukor 1 ek
víz 1 dl