r
Nosalty Logó

Citromos soufflé

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Dávid
Citromos soufflé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 123 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 979 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 59 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 123 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1082.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.1 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    755.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    382 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    815 micro
Összesen 979 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 59 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A citromok alját levágjuk, így csinálunk neki talpat, hogy szépen megálljon. Arra ügyeljünk, hogy nagyon keveset hasítsunk csak le, különben kilukad a "formánk".
  2. A tetejét nagyjából a citrom egynegyedénél levágjuk. Próbáljuk minél egyenesebbre, máskülönben sütés közben ferde lesz a süti is.
  3. A citromokból óvatosan kifacsarjuk a levüket, ügyeljünk, hogy a héjat ne sértsük meg! A citromok levét átszűrjük és félretesszük.
  4. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadunk a cukor felét, a lisztet és egy negyed bögre átszűrt citromlevet.
  5. Robotgéppel fehéredésig keverjük, ez nagyjából 3-4 perc.
  6. A tojássárgájás krémet hőálló tálba kanalazzuk, majd vízgőz felett, folyamatos keverés mellett melegíteni kezdjük. 7-8 perc és besűrűsödik, ekkor le is húzzuk a tűzről. Újra az elektromos habverő jön, és addig keverjük közepes fokozaton, amíg szobahőmérsékletű nem lesz. Ez nagyjából 10 perc.
  7. Utána jön a tojásfehérje, amihez hozzáadjuk a cukor másik felét, és szintén vízgőz felé tesszük, és addig keverjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik benne és olyan meleg nem lesz, hogyha belenyúlunk, akkor "megcsípi" az ujjunkat.
  8. Ekkor levesszük a tűzről, és elkezdjük felverni a habot. Nem kell túl keményre, csak annyira, hogy fényes és habos legyen és megálljon.
  9. Ezután hozzáadjuk a felvert tojásfehérje egynegyedét a sárgájához, és elkeverjük benne. Itt még nem kell finomnak lenni, az a cél, hogy kicsit felhígítsuk a krémet. Utána jöhet a maradék, most viszont már nagy mozdulatokkal, óvatosan forgassuk bele, hogy ne törjön össze a hab.
  10. A masszát a citromokba kanalazzuk éppen annyit, ami a pereméig ér. A citromokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 160 fokos sütőbe rakjuk, nagyjából 14 percre.
  11. Akkor lesz jó, ha szépen megemelkedik és a teteje kissé megbarnul. Óvatosan vegyük ki, szórjuk meg a tetejét porcukorral, és már ehetjük is.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Receptkönyvben: 380
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16239
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 19.

Receptkategóriák

Martha Stewart oldalán találtam ezt a receptet, és annyira menőn nézett ki, hogy a citromot magát használta formának, hogy muszáj volt kipróbálnom. Nem nagyon volt még olyan recept tőle, amivel kudarcot vallottam volna, ez is sikerült. Sajnos mivel egy kényes desszert, a fotón már kicsit összeesett, de azért így is látszik, hogy milyen szép habos volt valamikor. (Egy bögre 250 ml-nek felel meg.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek