r
Nosalty Logó

Borsos fonat

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Petra
Borsos fonat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 665 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 3991 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 372 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 665 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    218.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    740 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4747.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    863 mg
  • Nátrium
    3327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    387.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 3991 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 372 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Dagasztókaros robotgéppel összekeverjük a lisztet és a szobahőmérsékletű libazsírt.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket és a tojásokat, ezekkel is jól eldolgozzuk a lisztet.
  3. Végül megy bele a fehérbor is.
  4. A tésztát fóliába csomagolva két órán át hűtőben pihentetjük.
  5. Pihentetés után vékonyra és téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát. Húsz egyenlő részre osztjuk.
  6. Mindegyik kis tésztalapot három csíkra vágjuk. A csíkokat megsodorjuk és összefonjuk.
  7. Így járunk el a maradék tésztával is.
  8. A borsos fonatokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük úgy, hogy fél óra sütési idő után megkenjük a fonatok tetejét a felvert tojással és meghintjük egy kis extra frissen őrölt borssal.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 20504
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A zsidó tojás után egy újabb klassz recept Fűszeres Eszter könyvéből.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?