Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babapiskóta rizslisztből gluténmentesen

Babapiskóta rizslisztből gluténmentesen
Babapiskóta rizslisztből gluténmentesen
27 perc / előkészület: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Természetesen ez is rizslisztből készült, és pontosan olyan finom, mint a búzalisztes "igazi".

hozzávalók / 9 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a fele cukorral habosra keverjük egy tálban, a cukor másik felével a tojásfehérjét KEMÉNY habbá verjük.
  2. Beleforgatjuk a sárgájába óvatosan, hogy a habot ne törjük szét. Majd fokozatosan, a habot nem összetörve szilikonspatulával vagy fakanállal beleforgatjuk a rizslisztet is. Azért fontos, hogy ne törjük össze a habot, mert különben elfolyhat a massza.
  3. Habzsákból 2 cm széles 10 cm hosszú csíkokat nyomunk a tepsibe helyezett sütőpapírra, egymástól kb. 3 cm távolságra. Porcukorral megszórjuk, és a 180 fokos sütőben 10-12 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 695
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gluténmentes Séf

Mióta szakács: 2016.05.01.
25 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: desszert

egyéb elnevezések

babapiskóta házilag

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

173
tojás 4 db
rizsliszt 160 g
cukor 160 g
vaníliás cukor 10 g
porcukor 10 g